Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ν/ΖΩΝΗΣ
Νέα κινητοποίηση αύριο

Απαιτούν τώρα μέτρα στήριξης των ανέργων

Αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα συνεχίζουν να βαδίζουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οι οποίοι αύριο Πέμπτη προχωρούν σε νέα αγωνιστική κινητοποίηση με συγκέντρωση στις 3 το μεσημέρι στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλειά και ουσιαστικά μέτρα για την πραγματική κάλυψη των ανέργων του κλάδου των οποίων αρκετές οικογένειες αυτή την στιγμή ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Οι εργάτες με τον αγώνα τους έχουν αποσπάσει απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.200 ευρώ σε όλους τους ανέργους. Την απόφαση αυτή αρνείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Οικονομικών, ενώ στην τελευταία κινητοποίηση των εργατών στο υπουργείο, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, έστειλε από πάνω και τις δυνάμεις καταστολής να τους χτυπήσουν!

Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργάτες της Ζώνης αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που απαξιώνει τη Ζώνη και συνολικά τη ναυπηγική βιομηχανία, καταδικάζοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην ανεργία και την ανέχεια, για να κερδίζουν τα μονοπώλια. Ταυτόχρονα προβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα για τη λειτουργία και ανάπτυξη της Ζώνης και συνολικά των ναυπηγείων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ