Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΤΟΝΙΑ
Νέα αντικομμουνιστική πρόκληση

Σε μία ακόμη προκλητική, αντικομμουνιστική, αντισοβιετική «επίδειξη», η κοινοβουλευτική επιτροπή, αρμόδια για ζητήματα πολιτογράφησης, της βουλής της Λετονίας εξέλεξε ως πρόεδρό της τον Βισβάλντις Λάτσις, μέλος - και μάλιστα εθελοντικό - των ναζιστικών «Βάφεν Ες Ες» κατά τη διάρκεια του πολέμου!

Ετσι, ο αμετανόητος, 86χρονος σήμερα Λάτσις, γνωστός για τις εθνικιστικές - ρατσιστικές ιδέες του και επικεφαλής ανάλογων οργανώσεων, τέθηκε πρόεδρος μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής της Λετονίας (σ.σ. κράτος - μέλος της ΕΕ θυμίζουμε...) και μάλιστα αρμόδιας για την εφαρμογή του νόμου για την πολιτογράφηση! Η αλήθεια είναι ότι ο γηραιός ναζί είναι ο καταλληλότερος για την εφαρμογή ενός νόμου, ο οποίος, στη «δημοκρατική» και «ελεύθερη» Λετονία της ΕΕ, απαγορεύει σε περίπου 400.000 ρωσόφωνους κατοίκους της να έχουν το καθεστώς του Λετονού πολίτη, σε μια χώρα που το 44% του πληθυσμού της (2,3 εκατ.) είναι ρωσόφωνοι.

Θυμίζουμε ότι τόσο η Λετονία, όσο και οι άλλες δύο βαλτικές χώρες, αποτελούν, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, ένα πολιτικό... «εργαστήριο» αναβίωσης του αντικομμουνισμού. Οι συντάξεις σε συνεργάτες των ναζί, οι παρελάσεις τους και η ωμή διαστρέβλωση της Ιστορίας είναι μόνο μερικές πτυχές αυτής της διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ