Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Η ανάπτυξη υπέρ μονοπωλίων αυξάνει τα «λουκέτα»

Καλεί σε οργάνωση ενάντια στην πολιτική που γεννά ανεργία και αφήνει αβοήθητους τους ανέργους. Παρέμβαση μεθαύριο στο υπουργείο

Δεν είναι μόνοι τους οι εργάτες, έχουν στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερη παρέμβαση του συνδικάτου ενάντια σε απόλυση στο «Athens Plaza»)
Δεν είναι μόνοι τους οι εργάτες, έχουν στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερη παρέμβαση του συνδικάτου ενάντια σε απόλυση στο «Athens Plaza»)
Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) οργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής την Τρίτη 9 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα μπροστά στις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο με τα αυξανόμενα λουκέτα επιχειρήσεων και τους δεκάδες εργαζόμενους να βγαίνουν στην ανεργία. Το συνδικάτο καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Εσπέρια» που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο, όπως η εργοδοσία ανακοίνωσε, κλείνει στις 15 του Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα έκλεισε και το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21». Σημειώνεται επίσης ότι οι εργοδότες και στα δυο ξενοδοχεία επικαλούνται για τα λουκέτα τα υψηλά μισθώματα (τα κτίρια ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία).

«Το προσωρινό ή οριστικό κλείσιμο πολλών ξενοδοχείων, ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας, το τελευταίο διάστημα είναι το αποτέλεσμα του δρόμου ανάπτυξης σε όφελος των μονοπωλίων, που προκάλεσε και τη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο. Και συνεχίζει: «Αφού ξεζούμισαν για χρόνια εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες, παραφούσκωσαν τα σεντούκια τους με χρήμα από τον ιδρώτα της δικής μας δουλειάς, μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες κλείνουν τώρα τις επιχειρήσεις τους πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους».

Το συνδικάτο καταγγέλλει επίσης ότι η άρνηση και η αδιαφορία του υπουργού να συναντηθεί με το συνδικάτο (έχει ζητηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Γ. Κουτρουμάνη από την περασμένη Δευτέρα) είναι ενδεικτική για τα σχέδια της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων σε όφελος της μεγαλοεργοδοσίας και των μονοπωλίων.

«Αποτελεί συνέχεια - υπογραμμίζει - της επίθεσης που δεχόμαστε μετά το μνημόνιο και τους αντιασφαλιστικούς νόμους της περασμένης άνοιξης και που σήμερα εκφράζεται: Με το τελειωτικό χτύπημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Την παραπέρα μείωση των υπερωριακών αποδοχών. Την ενίσχυση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και άρα την υπονόμευση του 8ωρου. Την επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες. Τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής και μερικής απασχόλησης.

Αυτή την πολιτική θέλει να συνεχίσει ο πρωθυπουργός και μας καλεί να την επαναβεβαιώσουμε με την ψήφο μας στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές των υποψήφιων του ΠΑΣΟΚ και των δήθεν ανεξάρτητων», τονίζει το συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους με την «ψήφο και τον αγώνα μας να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ