Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕΒΕ»
Απλήρωτοι 400 εργαζόμενοι

Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή Γ. Αποστόλου και την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, απαίτησαν χθες σε παρέμβαση που έκαναν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στη διεύθυνση προσωπικού της εταιρείας «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕΒΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Αποστόλου, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απολύθηκε από την επιχείρηση την περασμένη Τρίτη, ενώ βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας μαζί με τους συναδέλφους του, αφού είχε προηγουμένως απορρίψει την πρόταση της εργοδοσίας να πληρωθεί τα δεδουλευμένα έξι μηνών και να γυρίσει στη δουλειά και είχε απαιτήσει να εξοφληθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Η επιχείρηση οφείλει τα δεδουλευμένα τριών έως και τεσσάρων μηνών σε 400 εργαζόμενους! Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας είπε ότι για το ζήτημα της απόλυσης θα δώσει απάντηση στις αρχές της άλλης βδομάδας.

Την απόλυση του συνδικαλιστή καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγεί τους εργαζόμενους στο έλεος της εργοδοσίας. Τονίζει ότι η συγκεκριμένη πράξη της εργοδοσίας «είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζουν μόνιμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , έχοντας καρατομήσει τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας». Και πιο κάτω αναφέρει: «Η επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης θα πάρει την απάντησή της από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους της περιοχής. Με την πάλη μας θα επιβάλουμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου - συναγωνιστή, όπως και την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ