Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Πουλάνε «χρυσάφι» αλλά «προσφέρουν» πενιχρούς μισθούς

Δε φτάνει που εμπορεύονται ένα αγαθό απαραίτητο για τη λαϊκή υγεία, ζητάνε κλαδική σύμβαση με τα «ψίχουλα» που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ. Κάλεσμα της ΟΕΦΣΕΕ σε κάθε εργάτη να κάνει δική του υπόθεση τη σύμβαση

Στιγμιότυπο από την απεργία στις 8 Ιούλη
Στιγμιότυπο από την απεργία στις 8 Ιούλη
Σχοινί - κορδόνι το πάνε οι βιομήχανοι με τις συμβάσεις. Με τις πλάτες της κυβέρνησης και αξιοποιώντας την κατάπτυστη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την τριετία 2010-2012, επιχειρούν να επιβάλουν πάγωμα μισθών, δηλαδή μείωση του πραγματικού εργατικού εισοδήματος, σε κάθε κλάδο της οικονομίας σε κάθε επιχείρηση.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) στην τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοβιομήχανων, η εργοδοσία επιχειρεί να επιβάλει σύμβαση στο μοντέλο της ΕΓΣΣΕ, δηλαδή τριετούς διάρκειας με καμία αύξηση για φέτος και στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού (1% με 1,5%) για τα δύο επόμενα χρόνια, επικαλούμενη «την αβέβαιη για την οικονομία και τον κλάδο περίοδο»!

Αποδεικνύεται έτσι, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΦΣΕΕ, πως «η σύμβαση της ντροπής που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, το νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει κάθε αύξηση πάνω από την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ, η κατάργηση και της ελάχιστης για τους εργαζόμενους προστασίας της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) η υπογραφή από ξεπουλημένα σωματεία επιχειρησιακών συμβάσεων κάτω και από την Εθνική, δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, διαμορφώνουν τις ευνοϊκότερες συνθήκες γι' αυτή και τις πιο αρνητικές για τους εργαζόμενους».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της εργοδοσίας περί «αβέβαιης περιόδου στον κλάδο», η ταξική ομοσπονδία μεταξύ άλλων σημειώνει: «Με το δικό μας ιδρώτα παράγονται όλα τα αγαθά και ο πλούτος, με το δικό μας ιδρώτα η φαρμακοβιομηχανία φιγουράρει πρώτη στην αύξηση του όγκου παραγωγής την τελευταία πενταετία και στο περιθώριο κέρδους μεταξύ των 40 κορυφαίων κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας. Εμείς ποτέ δεν πήραμε μερίδιο από τα κέρδη τους, ούτε τις εποχές των "παχιών αγελάδων", ούτε ποτέ μας ρώτησαν κυβέρνηση και φαρμακοβιομήχανοι όταν συνδιαμορφώνουν την πολιτική στο φάρμακο ούτε συμμετείχαμε σε κανένα "παρτι"».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση. Μαζί με το ΠΑΜΕ να «διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο ικανοποιητική κλαδική σύμβαση... Να βγάλουμε κόκκινη κάρτα σε κυβέρνηση, εργοδοσία, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και όλες τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που καταδυναστεύουν τη ζωή μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση στις 20 Ιούλη για τη Συλλογική Σύμβαση(2022-07-14 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης(2017-01-06 00:00:00.0)
Μάχη για την κλαδική Σύμβαση(2013-11-08 00:00:00.0)
«Μιλάει» μόνο με φαρμακοβιομήχανους και εργατοπατέρες(2013-02-28 00:00:00.0)
Ενώνουν τις δυνάμεις τους σε βάρος των εργατών(2013-02-27 00:00:00.0)
Θέλει να απαγορεύσει την είσοδο στο ΠΑΜΕ(2010-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ