Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Δυναμική πορεία στην Αθήνα

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία πραγματοποίησαν χτες το βράδυ Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες και Ελληνες, διαμαρτυρόμενοι για την άνανδρη επίθεση του στρατού και της αστυνομίας κατά των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας μέχρι θανάτου.

Ο κόσμος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, διαδήλωσε στους δρόμους της Αθήνας την αντίθεση και τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε η τουρκική κυβέρνηση εναντίον των πολιτικών κρατουμένων.

Στην κορυφή της πορείας οι διαδηλωτές κρατούσαν αναμμένους πυρσούς και φωτογραφίες των δολοφονημένων, ενώ πιο πίσω δέσποζε ένα πανό που έγραφε: «Το κράτος θα λογοδοτήσει στους λαούς της Τουρκίας». Οι διαδηλωτές, κατευθυνόμενοι προς την τουρκική πρεσβεία φώναζαν συνθήματα, όπως: «Οι δολοφόνοι του κράτους θα δώσουν λογαριασμό για τα θύματα», «Τα λευκά κελιά είναι θάνατος» και «Λευτεριά στους Τούρκους αγωνιστές».

Τους διαδηλωτές περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη - που είχει κλείσει το δρόμο - στο ύψος της Βουλής, όπου και παρέμειναν για περίπου μια ώρα. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών πήγε στη Βουλή και στη συνέχεια τους επετράπη η πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης έδωσε ραντεβού με τους διαδηλωτές το Παρασκευή, 22 του Δεκέμβρη, στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ