Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Ντροπή τα όσα συμβαίνουν για την Ευρώπη

Υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα κατέθεσε χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με αφορμή τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα. Σ' αυτό το υπόμνημα το ΠΑΜΕ ζητά την κατάργηση των «λευκών κελιών» και την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία.

Ολόκληρο το υπόμνημα έχει ως εξής: «Το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας τις διαθέσεις των εργαζομένων και του λαού μας, στέκεται στο πλευρό των φυλακισμένων στις τουρκικές φυλακές και ενώνει τη φωνή του με την αγωνιστική και ανυπότακτη φωνή των χιλιάδων κρατουμένων που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα.

Θεωρούμε ότι στις μέρες μας η λειτουργία των "λευκών κελιών" δείχνει τους μαύρους στόχους των αντιδημοκρατικών καθεστώτων, όπως είναι το τουρκικό στρατοκρατικό καθεστώς. Ενα καθεστώς που τις πράξεις του όχι απλά ανέχονται, αλλά στηρίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Απαιτούμε να καταργηθούν αμέσως τα "λευκά κελιά" και να απελευθερωθούν χωρίς καμιά καθυστέρηση όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Τουρκία αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ