Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βραδιά ... Κόπολα

Από την ταινία «Ο νονός: Μέρος ΙΙΙ»
Από την ταινία «Ο νονός: Μέρος ΙΙΙ»
Ο αριστοτέχνης σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών «Ο Νονός» και «Ο Νονός: Μέρος ΙΙ», ολοκληρώνει την κινηματογραφική του τριλογία με την επιστροφή της θρυλικής οικογένειας Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός: Μέρος ΙΙΙ». Βασισμένες στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο, οι ταινίες αυτές κατατάσσονται στις πιο αριστουργηματικές δημιουργίες της κινηματογραφικής ιστορίας.

Η ταινία αρχίζει δύο δεκαετίες μετά τα γεγονότα με τα οποία τελείωσε η ταινία «Ο Νονός Μέρος ΙΙ». Βρισκόμαστε στο 1979 και ο Μάικλ ζει στη Νέα Υόρκη προσπαθώντας να νομιμοποιήσει όλη την περιουσία της οικογένειας. Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες κινούνται πλέον γύρω από κτηματικές επενδύσεις, τις τράπεζες και το χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ, αντί για το καζίνο και τις χαρτοπαικτικές λέσχες. Αυτοί που κάποτε αποτελούσαν απειλή για την οικογένειά του, έχουν πεθάνει προ πολλού. Ωστόσο, οι προσπάθειές του δεν μπορούν να αποτρέψουν το τραγικό πεπρωμένο της οικογένειας Κορλεόνε... Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Νταϊάν Κίτον, Τάλια Σάιρ, Αντι Γκαρσία, Ελι Γουάλας, Τζο Μαντένια, Μπρίτζετ Φόντα, Τζορτζ Χάμιλτον, Σοφία Κόπολα.(ΑΝΤΕΝΝΑ, 23.00)

«Ερωτικές ραψωδίες». Αισθηματική κωμωδία σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ.

Η Γιούιν, μια νεαρή επιτυχημένη επαγγελματίας, δέχεται με μεγάλη χαρά πρόταση γάμου από το αγόρι της Ματ, προσδοκώντας σε ένα γάμο το ίδιο ευτυχισμένο, όπως πιστεύει, με αυτόν των γονιών της αλλά και των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς της. Σύντομα όμως η κοπέλα θα πέσει σε μελαγχολία, αφού θα ανακαλύψει ότι όλοι γύρω της, ακόμη και οι γονείς της, έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις... Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μία Φάροου, Αντόνιο Μπαντέρας, Πολ Μαζέρσκι, Κιμ Μπέλοους, Κάρλα Γκουτζίνο, Ναόμι Κάμπελ(ΕΤ-1, 21.00).

«Οι τρεις φυγάδες». Αστυνομική κωμωδία σε σκηνοθεσία Φράνσις Βέμπερ.

Ο διαβόητος ληστής τραπεζών Λούκας έχει μόλις αποφυλακιστεί και φαίνεται αποφασισμένος να πάρει τον «ίσιο δρόμο». Ετσι, βγαίνοντας από τη φυλακή πηγαίνει κατευθείαν στην τράπεζα για μια ...κατάθεση. Για κακή του τύχη όμως, ο πιο άσχετος ληστής που ο Λούκας έχει γνωρίσει, ο Νεντ Πέρι, ορμά μέσα οπλισμένος προκειμένου να ληστέψει την τράπεζα για να εξασφαλίσει τη θεραπεία της άρρωστης κόρης του. Ως εδώ τα πράγματα ίσως και να ήταν διασκεδαστικά για τον Λούκας, όμως ο Νεντ τον παίρνει όμηρο! Παίζουν: Νικ Νόλτε, Μάρτιν Σορτ, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Σάρα Ρόουλαντ Ντόροφ(ΝΕΤ, 22.00).

«Picture bride». Ρομαντικό δράμα σε σκηνοθεσία Kayo Hatta.

Είναι η ιστορία της δεκαεξάχρονης Ρίο που το 1918 ταξιδεύει στη Χαβάη για να παντρευτεί έναν άντρα που δεν έχει συναντήσει ποτέ, παρά μόνο έχει ανταλλάξει μαζί του κάποιες φωτογραφίες και μερικά γράμματα. Η ελπίδα της να αφήσει το δύσκολο παρελθόν της και να φτιάξει μια καινούρια ζωή γίνεται απογοήτευση όταν συναντά τον μέλλοντα σύζυγο της. Εχει τα διπλά της χρόνια και η Χαβάη δεν είναι ο παράδεισος που ονειρευόταν. Ξαφνικά βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα γάμο χωρίς αγάπη, σε μια καθόλου εύκολη ζωή. Παίζουν: Γούκι Κούντο, Ταμλίν Τομίτα, Ακίρα Τακαγιάμα, Γιόκο Σουγκι, Κριστιάν Μέις. (ΕΤ-3, 00.30)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ