Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να σταματήσουν οι διώξεις των εργαζόμενων μητέρων

Τον εργοδότη των εμπορικών καταστημάτων «ΡΕΖΕΡΒΑ» Στ. Φασουλή που προσπαθεί με τρομοκρατία, απειλές και συνεχείς δυσμενείς μεταθέσεις να υποχρεώσει εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών να παραιτηθεί από τη δουλειά της, γιατί προφανώς του στοιχίζει, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Καταγγέλλει επίσης την τραμπούκικη συμπεριφορά (αρνιόταν να συζητήσει, φώναζε, ενώ κάλεσε και την αστυνομία) του εργοδότη απέναντι στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου, της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που επιχείρησαν να συναντηθούν μαζί του. «Οι εργοδότες - υπογραμμίζει - έχοντας την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με το οπλοστάσιο των αντεργατικών νόμων, αλλά και την υποστήριξη του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, απαιτούν από κάθε εργαζόμενο να σκύψει το κεφάλι και να δηλώσει υποταγή σε οποιαδήποτε διαταγή και ασυδοσία του εργοδότη. Ουσιαστικά απαιτούν από τους εργαζόμενους να θυσιάσουν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει για να σωθούν οι εργοδότες και το κεφάλαιο από την κρίση τους».

Ο Σύλλογος μεταξύ άλλων καταλήγει «απαιτούμε να σταματήσει η καθημερινή δίωξη και η τιμωρία της εργαζόμενης από τον εργοδότη επειδή τόλμησε να γίνει μητέρα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, το ΠΑΜΕ, για να σπάσουμε με τη δράση μας το κλίμα της βίας και της τρομοκρατίας μέσα στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ