Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με σημαία το πρόγραμμα του ΣΕΒ

Η δημοσιοποίηση χτες της έκθεσης του ΙΟΒΕ έδωσε αφορμή στα στελέχη της να ξεσπαθώσουν για τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που προτείνει το κόμμα τους

Πανστρατιά ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη κήρυξε ο Αντ. Σαμαράς, την ίδια στιγμή που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η δήθεν πρόταση εξόδου από το μνημόνιο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ΣΕΒ και ήδη υλοποιείται από την κυβέρνηση.

Η δημοσιοποίηση χτες της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία έδειξε την πλήρη ταύτιση της πρότασης της ΝΔ με τη στρατηγική της δήθεν εξόδου από την κρίση που προτείνουν οι μεγαλοβιομήχανοι. Το γεγονός αυτό παραδέχθηκαν - και μάλιστα με καμάρι - τα αρμόδια στελέχη του κόμματος (Χρ. Σταϊκούρας και Ελ. Ρωμαΐδου) στην ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες με αφορμή τη έκθεση του ΙΟΒΕ.

«Η δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της», αναφέρουν χαρακτηριστικά, επιχαίροντας μάλιστα γιατί «επιβεβαιωνόμαστε από τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας».

Τα στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ακόμα ότι τα «τρία σενάρια» της έκθεσης του ιδρύματος του ΣΕΒ οδηγούν σε διαπιστώσεις «που έγκαιρα διατυπώθηκαν από τη ΝΔ», αλλά και ταυτόσημες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, όπως ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή» του μνημονίου, «επιβάλλεται να συνοδευθεί από μέτρα τόνωσης της αγοράς» και «αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου». Από μέτρα δηλαδή που ενθαρρύνουν το κεφάλαιο πιο αποφασιστικά να κάνει χρήση της πάμφθηνης εργατικής δύναμης που του εξασφάλισαν οι αντεργατικές ανατροπές του προηγούμενου διαστήματος.

Μιλώντας χτες στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματός του, ο Αντ. Σαμαράς έκανε φανερό ότι το βάρος της προεκλογικής προπαγάνδας θα πέσει στην αχαλίνωτη δημαγωγία πάνω στα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα από τη μια και την «αναξιοπιστία» δήθεν της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση, να εξασφαλίσει δηλαδή την απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα τις λαϊκές αντιδράσεις.

Οπως είπε ο Αντ. Σαμαράς «η ΝΔ μάχεται κατά της κυβερνητικής αναξιοπιστίας και δίνει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη χώρα». Προειδοποίησε ακόμα τα στελέχη του ότι δε θα ανεχθεί κινήσεις εσωστρέφειας «την ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας, όταν κόβονται συντάξεις και μισθοί, μαγαζιά κατεβάζουν τα ρολά, η ανεργία ανεβαίνει στα ύψη, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια». Ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη, ο Αντ. Σαμαράς ξεκινάει τις περιοδείες από τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ