Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αποχή από την κάλπη είναι αποχή και από τους αγώνες

-- Σ. ΣΙΔΕΡΗΣ (ΑΠΕ): Επειδή, όπως είπατε, η πρώτη Κυριακή είναι πιο κρίσιμη στις 7 Νοέμβρη, όπου κατά κύριο λόγο κυρίως στις Περιφέρειες καταγράφεται η δύναμη κάθε Κόμματος, εντούτοις ο δεύτερος γύρος σε πολλές περιπτώσεις αναδεικνύει τον Περιφερειάρχη ή το Δήμαρχο. Με δεδομένη και τη θέση που διατυπώσατε ότι η αποχή δεν οδηγεί πουθενά, θα ήθελα να μου πείτε ποια θα είναι η τακτική σας στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

-- Κατ' αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εκλογές καταγράφουν την ικανότητα του λαού - οι οποιεσδήποτε εκλογές - να αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική. Την ικανότητά του, τη θέλησή του, την επιλογή του. Βεβαίως, καταγράφεται και μέσω του συσχετισμού των κομμάτων, εννοείται. Το 2009 κατέγραψε αυτό που κατέγραψε. Δεν αμφισβητούμε το αποτέλεσμα. Αυτό καταγράφηκε και αυτό πρέπει να δει ο κόσμος.

Πρέπει ο καθένας να δει ότι ψηφίζοντας καταγράφει τη θέλησή του να τιμωρήσει έμπρακτα και δεύτερον την ετοιμότητά του να αντιπαλέψει τουλάχιστον αυτό που έρχεται, αφού δεν κατάφερε να πολεμήσει αυτό που ήρθε.

Εμείς και στο δεύτερο γύρο θα πάμε να ψηφίσουμε. Το να καθίσουμε στα σπίτια μας, η αποχή, σημαίνει ότι δεν έχω γνώμη, δε θέλω να δράσω, βαριέμαι ό,τι θέλεις είναι. Ας μην ωραιοποιείται. Βεβαίως, είναι και μια μορφή διαμαρτυρίας, αλλά μια διαμαρτυρία που δε μετράει, ή μπορεί να μετράει χίλιες διαφορετικές απόψεις και στάσεις. Το να σου λέει ο άλλος «θα κάτσω σπίτι μου και δεν πάω να ψηφίσω» τι λέει; Είναι σαν να λέει «εγώ δεν μετράω».

Εμείς θα πάμε και εκεί που δεν θα είναι στον δεύτερο γύρο η «Λαϊκή Συσπείρωση». Τι θα ψηφίσουμε; Λευκό και άκυρο. Τώρα πώς θα το εκφράσει ο καθένας, μπορεί να βάλει το ψηφοδέλτιο του πρώτου γύρου, η μορφή δεν έχει σημασία, κόσμια θα το εκφράσουμε, βεβαίως.

Γιατί δεν έχεις να διαλέξεις. Στον πρώτο γύρο έχεις να διαλέξεις. Η αποχή από την κάλπη είναι αποχή και από τους αγώνες. Κάποιοι μπορεί να μην ψηφίζουν αλλά στον αγώνα να πάνε. Αλλά είναι μειοψηφία αυτοί. Η πλειοψηφία δεν πάει ούτε στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ