Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξεκινάει αύριο η Οικονομική Εξόρμηση

Από αύριο Παρασκευή και για τρεις μήνες, μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα μάχονται με το κουπόνι στο χέρι, καθώς αρχίζει η τρίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος. Η έναρξη κηρύσσεται σε κλίμα αισιοδοξίας που πηγάζει απ' τη θετική εμπειρία προηγούμενων εξορμήσεων, απ' την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του μόχθου που κάθε φορά με προθυμία ενισχύουν οικονομικά το κόμμα τους, απ' την απήχηση που βρίσκουν μέσα στο λαό οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ. Η τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» επιβεβαιώνει ότι πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που σήμερα προσεγγίζουν το ΚΚΕ, ακουμπούν σ' αυτό, αναζητούν στο πλευρό του τη διέξοδο απ' την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής.

Το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που ήδη υλοποιείται ενόψει των εκλογών για την τοπική διοίκηση και για την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγράφει θετικές διεργασίες και δυνατότητες να απευθυνθούμε σε περισσότερους ανθρώπους του μόχθου με το κουπόνι. Η οικονομική εξόρμηση δεν είναι μια ακόμα πολιτική μάχη. Είναι άρρηκτα δεμένη με τη συνολική μάχη που δίνουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ για την ολόπλευρη ισχυροποίησή του, για να κερδίσουν συνειδήσεις που θα συμπορευτούν μαζί του στην κατεύθυνση του άλλου δρόμου ανάπτυξης, που στο κέντρο της θα έχει τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Η επιτυχία της έχει τεράστια σημασία και αξία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε δυσκολίες, καθώς το λαϊκό εισόδημα έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής με κορύφωση την κρίση, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι κι αυτή η εξόρμηση θα στεφθεί από επιτυχία αν γίνει υπόθεση όλων, με αποφασιστικότητα, δυναμισμό, με την ένταξη στη δουλειά πολλών περισσότερων φίλων και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ. Το «κουπόνι» πρέπει να γίνει το «κλειδί» για να ανοίξουμε χιλιάδες πόρτες σπιτιών εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Για να εξορμήσουμε σε χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές. Η αφορμή για συζήτηση που θα αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ με την ψήφο, με το κουπόνι, με τη συμπόρευση στους αγώνες, με την ένταξη στις γραμμές του. Την ανάγκη στην επίθεση που δέχεται ο λαός να απαντήσει όχι αμυνόμενος αλλά επιτιθέμενος ο ίδιος, με μπροστάρη ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Κάθε βοήθεια από κάθε άνθρωπο του μόχθου και η πιο μικρή έχει την πιο μεγάλη αξία. Είναι ενίσχυση του δικού του αγώνα, του δικού του δίκιου. Είναι απάντηση και στις μεθοδεύσεις για έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων που αποσκοπούν στο να χτυπήσουν τη σχέση που το Κόμμα σφυρηλατεί με τους φίλους, με τους ανθρώπους του μόχθου. Είναι επιβράβευση της αταλάντευτης στάσης του Κόμματος και της πάλης του για τα λαϊκά συμφέροντα, αναγνώριση του αναντικατάστατου ρόλου του στην οργάνωση της λαϊκής πάλης κατά των βάρβαρων μέτρων. Είναι συμβολή στη στήριξη της ελπιδοφόρας πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ