Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΠΟΛΙΑ
Συνεχίζονται οι διώξεις των κατοίκων

Με συνεχείς διώξεις εναντίον κατοίκων και μελών του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» απαντά η διοίκηση του ΟΣΕ στον δίκαιο αγώνα τους εναντίον της επιφανειακής κατασκευής και λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου που προωθεί ο Οργανισμός.

Στις 30 Σεπτέμβρη δικάζεται στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η πρόεδρος της «Αναγέννησης», Αλ. Μπενάτου, για παλαιότερη κινητοποίηση του Συλλόγου υπέρ της πλήρους υπογειοποίησης του προαστιακού, με την κατηγορία της «παρεμπόδισης της λειτουργίας κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία σιδηροδρόμου που προορίζεται για κοινή χρήση».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καταγγέλλει τον ΟΣΕ για ποινικοποίηση των αγώνων των κατοίκων και για μη εφαρμογή απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 2006, και του Δήμου Αθηναίων, το 2002, που προβλέπουν την υπογειοποίηση των γραμμών του προαστιακού. Βέβαια, η διοίκηση του Ν. Κακλαμάνη, στην πορεία, αποδέχτηκε τη μερική υπογειοποίηση των γραμμών που πρότεινε ο ΟΣΕ, υπογράφοντας μάλιστα και σχετικό μνημόνιο με τον Οργανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ