Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16ο Συνέδριο ΚΚΕ
ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αναγκαίο και δυνατό

Σε  μια  εξαιρετικά κρίσιμη  μεταβατική περίοδο  πραγματοποιείται το Συνέδριο, σημείωσε ο Χαρίλαος Φλωράκης, που μίλησε χτες 

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη μεταβατική περίοδος γίνεται το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, σημείωσε ο επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος, Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος μίλησε χτες στο Συνέδριο. Σε μια περίοδο, συνέχισε, που χαρακτηρίζεται, από τη μια, από τις μεγάλες ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, από τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, και, από την άλλη, από τη μεγάλη γέννα του καινούριου που κυοφορείται. Κι αφού αναφέρθηκε στην πολύμορφη και εντεινόμενη επίθεση του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων, η οποία -όπως τόνισε- δεν έχει στόχο μόνο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, αλλά και αυτά των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των καλλιτεχνών, της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, υπογράμμισε: Αυτή ακριβώς η ιστορική συγκυρία κάνει αναγκαία, όσο και δυνατή, τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου, που διακηρύσσει το Κόμμα μας, ενός μετώπου, όχι μόνο διαμαρτυρίας, αλλά και εξουσίας.

Στο μεταξύ, μέσα σε κλίμα γόνιμου και δημιουργικού προβληματισμού, συνεχίστηκαν οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου ολόκληρη τη χτεσινή μέρα, με ομιλίες αντιπροσώπων. Η παραπέρα ωρίμανση των προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, αλλά και η ανάγκη ποσοτικής και ποιοτικής ανάπτυξης του Κόμματος και της δράσης του, ήταν τα ζητήματα που κυρίως απασχόλησαν τους ομιλητές αντιπροσώπους.



ΣΕΛ.  8   -   15

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ