Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Παραμένουν αβοήθητοι οι πληγέντες

Η κατάσταση παραμένει τραγική
Η κατάσταση παραμένει τραγική
ΜΟΥΛΤΑΝ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αβοήθητοι την πείνα και τις επιδημίες, τη στιγμή που η κυβέρνηση προτιμά να δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιου μεγέθους καταστροφή, στρέφοντας το βλέμμα της στις επιχειρήσεις εναντίον «Ταλιμπάν», στις περιοχές των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου χτες σκοτώθηκαν ακόμα έξι άνθρωποι από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε, για ακόμα μία φορά, έκκληση για επείγουσα άμεση ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των καταστροφικών πλημμυρών, με τον γγ του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν να κάνει λόγο για την πλέον περίπλοκη φυσική καταστροφή στην ιστορία, σημειώνοντας ότι τα κονδύλια που θα πρέπει να συγκεντρωθούν φτάνουν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει ζητηθεί ποτέ. Υπογραμμίζεται ότι η ανάγκη για προσφορά είναι άμεση, δεδομένου ότι τα 20 εκατομμύρια των πληγέντων στην πλειοψηφία τους παραμένουν αβοήθητοι, εκατομμύρια είναι οι άστεγοι που δε φτάνουν στους καταυλισμούς, ενώ η επισιτιστική κρίση είναι πραγματικότητα.

Να «βοηθήσουν» έσπευσαν ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συνδέοντας την κατάσταση στο Πακιστάν με τη «σταθερότητα στην περιοχή», με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να ανακοινώνουν αύξηση των κονδυλίων βοήθειας, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ανέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς να εκπονήσουν δέσμη μέτρων για συμβολή στην κατάσταση. Βοήθεια ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν επίσης το Ιράν, η Κίνα και σειρά άλλων γειτονικών κρατών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ