Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Οξύνονται οι κινητοποιήσεις

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.--

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην περιοχή του ινδικού Κασμίρ, που απαιτούν αποχώρηση των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας και «αυτοδιάθεση» της περιοχής, παρά την ασφυκτική απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία οξύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Χτες ακόμα τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά, με τις δυνάμεις ασφαλείας να έχουν εντολή να πυροβολούν εναντίον όποιου βρίσκεται στο δρόμο, αψηφώντας την απαγόρευση. Επικαλούμενη τον «έλεγχο της κατάστασης», η κυβέρνηση έστειλε στην περιοχή νέες στρατιωτικές δυνάμεις, που περιπολούν σε όλα τα χωριά και τις οδικές αρτηρίες, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει σε «ό,τι κρίνεται απαραίτητο για την επαναφορά της τάξης».

Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν τον Ιούνη, με αφορμή το θάνατο ένος έφηβου διαδηλωτή, γίνονται συνεχώς πιο μαζικές με το πλήθος να εμφανίζεται εξαγριωμένο, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά τουλάχιστον 100 άνθρωποι, όλοι διαδηλωτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κάτοικοι του Κασμίρ καταγγέλλουν το στρατό ότι ανοίγει πυρ εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση τους προκαλεί στέλνοντας ετοιμοπόλεμο στρατό να συγκρουστεί μαζί τους.

Η κυβέρνηση της Ινδίας επί σειρά ετών συντηρεί τις εθνοτικές και θρησκευτικές έριδες στην περιοχή του Κασμίρ, ως μέσο αποπροσανατολισμού, κινήσεις που υποκινούνται και από ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, λόγω της στρατηγικής σημασίας της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ