Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ανοίγουν οι κάλπες

Αφγανός στρατιώτης πάνοπλος με φόντο... προεκλογικές αφίσες
Αφγανός στρατιώτης πάνοπλος με φόντο... προεκλογικές αφίσες
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το «εκλογικό» τους δικαίωμα κάλεσε, χτες, τους Αφγανούς ο εγκάθετος Πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, παρά τις απειλές των Ταλιμπάν για επιθέσεις στα εκλογικά τμήματα και εναντίον όσων επιλέξουν να συμμετάσχουν στην «παρωδία των βουλευτικών εκλογών» που διεξάγονται σήμερα στο Αφγανιστάν. Ο Χ. Καρζάι υπογράμμισε τη «σημασία των εκλογών» καλώντας και τους Ταλιμπάν «να ψηφίσουν ελεύθερα», υπό το βλέμμα 140.000 κατοχικών στρατιωτών. Η φιλοϊμπεριαλιστική κυβέρνηση δέχεται έντονες κατηγορίες για διαφθορά, γεγονός που χρησιμοποιούν οι Ταλιμπάν για να αποτρέψουν τους ψηφοφόρους από τις κάλπες.

Χτες, Ταλιμπάν, απήγαγαν 18 εργαζόμενους στην εκλογική διαδικασία και έναν υποψήφιο, ως «μία προειδοποιητική κίνηση» 24 ώρες πριν τις εκλογές, ενώ οι αφγανικές και κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις υπόσχονται «ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας»...

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις ίδρυσαν ραδιοφωνικό σταθμό, που θα υπερασπίζεται την κατοχή και τις ιμπεριαλιστικές θέσεις για την περιοχή, επιχειρώντας να «προσηλυτίσουν» όσο το δυνατό περισσότερους ακροατές, μοιράζοντας παράλληλα ραδιόφωνα στους Αφγανούς και των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Στο Πακιστάν ανησυχία προκαλεί η δολοφονία ενός πολιτικού της πόλης του Καράτσι, στο Λονδίνο. Εμπορικά καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία παρέμειναν κλειστά χτες στο Καράτσι, λόγω του φόβου των συμμοριών.

Την ίδια στιγμή απελπιστική παραμένει η κατάσταση λόγω των πλημμυρών με τις εκκλήσεις για άμεση και ουσιαστική βοήθεια να πληθαίνουν, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δίνει μεγαλύτερη βάση στις συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν, ενώ 70% των πληγέντων παραμένει χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό, φαγητό και φάρμακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ