Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΚ
ΟΧΙ στην παράδοση στους ιδιώτες

Με κεντρικό αίτημα να σταματήσει κάθε ενέργεια κατάργησης του δημόσιου ΟΣΚ και παράδοσης του έργου του στα ιδιωτικά συμφέροντα, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων προχώρησαν χτες σε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ διεκδικούν να ενισχυθεί ο Οργανισμός ως αποκλειστικά δημόσιος φορέας για τη μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη και εξοπλισμό των σχολείων, να υπογραφεί αξιοπρεπής συλλογική σύμβαση εργασίας, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να εξασφαλιστεί μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Η. Δρούλια, ο οποίος, σύμφωνα με εκπροσώπους του Σωματείου, προσπάθησε να καθησυχάσει σε ό,τι αφορά το μέλλον του Οργανισμού. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το σωματείο εργαζομένων, τα μέτρα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ κόβουν δραματικά τα κονδύλια για σχολική στέγη, σταδιακά δίνεται έργο του ΟΣΚ σε ιδιωτικά συμφέροντα (ΣΔΙΤ, Προγραμματικές Συμφωνίες, Επιχορηγήσεις), η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών μιλά για «μείωση της άμεσης συμμετοχής του Δημοσίου και στον ΟΣΚ». Πέρα από τις συνέπειες στο έργο της κατασκευής σχολείων, οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς του ΟΣΚ δημιουργεί καθεστώς ανασφάλειας για τους εργαζόμενους, οι μισοί περίπου από τους οποίους είναι συμβασιούχοι. Ηδη, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με περικοπές στις υπερωρίες, κάτι που σύμφωνα με τη διοίκηση οφείλεται στις περικοπές κονδυλίων.

Πάντως, την έντονη διαμαρτυρία του σωματείου προκάλεσε χτες η παρουσία της Αστυνομίας μέσα στο κτίριο του ΟΣΚ, που εμπόδιζε την είσοδο στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού, η οποία όμως αρνήθηκε ότι την κάλεσε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ