Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Λουκέτο στους 4 από τους 5

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Ζάκυνθο

Ενας στους πέντε παιδικούς σταθμούς αναμένεται να λειτουργήσει φέτος στο Δήμο Ζακυνθίων, καθώς ο δήμος (ΝΔ) δηλώνει αδυναμία να τους λειτουργήσει, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να μένουν εκτός. Αυτό σημαίνει πως αν λειτουργήσει μόνο ένας παιδικός σταθμός θα μπορεί να υποδεχθεί περίπου 50 παιδιά και όλα τα υπόλοιπα (350 και πλέον) θα μείνουν εκτός.

Σε ό,τι αφορά τις 28 συμβασιούχες εργαζόμενες όχι μόνο έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες, αλλά μένουν και άνεργες. Σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν προχτές στο Δήμο Ζακυνθίων απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών και την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή νίπτει τας χείρας της και επικαλείται την απαγόρευση που έχει από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσει σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου για το απαιτούμενο προσωπικό τους. Μάλιστα, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και αδιαφορίας καλεί τον οποιονδήποτε να της υποδείξει τρόπους για να λειτουργήσει τους παιδικούς σταθμούς.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Ζάκυνθο, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς έχει οδηγηθεί σε τραγικά αδιέξοδα, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των τοπικών εκπροσώπων τους στο Δήμο Ζακυνθίων. Οπως διαμορφώνεται η κατάσταση, με τη λειτουργία ενός παιδικού σταθμού, προοπτικές φοίτησης για τα περισσότερα παιδιά του νησιού δεν υπάρχει, ούτε ανανεώνονται οι συμβάσεις έργου των εργαζομένων. Αλλη μια καταδίκη της λαϊκής οικογένειας που καλείται εκτός των άλλων να πληρώνει και 80 ευρώ το μήνα τροφεία.

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, του ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ που συμφωνούν επί της ουσίας να είναι οι παιδικοί σταθμοί στην αρμοδιότητα των δήμων χωρίς έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η αρνητική αυτή εξέλιξη θα επιδεινωθεί με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" όπου οι παιδικοί σταθμοί θα παραδοθούν σε επιχειρηματίες.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" απευθύνεται στους εργαζόμενους γονείς, στα νεαρά ζευγάρια, που ουσιαστικά τους απαγορεύουν με τέτοιου είδους μέτρα την ευθύνη της δημιουργίας οικογένειας, να αντισταθούν και να συστρατευθούν μαζί μας γιατί η προσχολική αγωγή είναι καθολικό δικαίωμα, δημόσιο και δωρεάν για όλες τις λαϊκές εργατικές οικογένειες. Πρέπει να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στην κυβέρνηση και στη δημοτική αρχή, ώστε να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί γιατί η κοινωνία που δε φροντίζει για τα κύτταρά της, που είναι η προστασία και η εκπαίδευση των νηπίων και των παιδιών, είναι ζούγκλα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ