Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10765

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σήμερα στις 8 το βράδυ στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

  • Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Σήμερα Πέμπτη: «Τα ναρκωτικά φαινόμενο κοινωνικό και οι αστικές προσπάθειες διαχείρισης του προβλήματος». Αύριο Παρασκευή: «Οι εξελίξεις στη διεθνή και ελληνική οικονομία. Αλήθειες και ψέματα για την κρίση».
  • Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη η κεντρική ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΣΕΛ.  9

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες

Κοινά πανελλαδικά συλλαλητήρια στις 23 Σεπτέμβρη ενάντια στις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΠΑ και τιμολόγια ΔΕΗ

  • Ενα μεγάλο βήμα στην κοινή δράση και το συντονισμό εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων μικρών βιοτεχνών, εμπόρων και επαγγελματιών, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των γυναικών και της σπουδάζουσας νεολαίας, ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, στο κοινό μέτωπο κατά της εξουσίας των μονοπωλίων, έγινε χτες στην Αθήνα, με την κοινή σύσκεψη των Γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.
  • Ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει στον εργατοϋπάλληλο, στον αυτοαπασχολούμενο, στο φτωχό αγρότη, μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή εισοδήματα, ικανοποίηση των αναγκών στη διατροφή, στη στέγη, στην ολοκληρωμένη μόρφωση, στην προστασία της υγείας, στην ξεκούραση και στην ψυχαγωγία, στη χειραφέτηση και ισοτιμία της γυναίκας, στα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας, είναι ο κοινός αγώνας για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, για τη λαϊκή εξουσία, τονίστηκε στη σύσκεψη.

ΣΕΛ.  3

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΕ
Εναντίωση στο έγκλημα

Οι άνθρωποι του μόχθου να διεκδικήσουν σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομο, με δίκτυο που να καλύπτει όλη τη χώρα, εξασφαλίζοντας ασφαλή και φθηνή μετακίνηση στο πλαίσιο ενός ενιαίου φορέα συγκοινωνιών και μεταφορών. Απορρίπτοντας την πολιτική απελευθέρωσης της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν.


ΣΕΛ.  7

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
Ολοι το Σάββατο στην πλατεία Αριστοτέλους

ΣΕΛ.  6

Με όπλο την πάλη και την ψήφο

Συνεχίζεται από τα αστικά ΜΜΕ η συζήτηση για την ανασχηματισμένη κυβέρνηση. Οχι, βεβαίως, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, αφού το ενδιαφέρον τους και η άσκηση πιέσεων γίνεται για την ακόμη πιο γοργή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Μόνο που την ονομάζουν «ανάπτυξη». Οι πιέσεις τους εστιάζουν στο πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα παρθούν μέτρα που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις. Καπιταλιστικές επενδύσεις, προβάλλοντας δυο βασικά αιτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο και κρατικές επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Υπουλη προπαγάνδα για το λαό, αφού απαιτούν ενισχύσεις στα μονοπώλια, ως φάρμακο, επιδιώκοντας να επιδράσουν στις λαϊκές συνειδήσεις ότι είναι μονόδρομος για το ξεπέρασμα της κρίσης. Πράγματι είναι μονόδρομος για το ξεπέρασμά της σε όφελος του κεφαλαίου, γι' αυτό σε βάρος του λαού. Αλλωστε, δεν κάνουν λόγο καν για τη μείωση μισθών, συντάξεων, γενικά του λαϊκού εισοδήματος, ούτε εναντιώνονται στη νέα φορολογία σε πετρέλαιο θέρμανσης, στους λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ. Κάτι ψελλίζουν για την αναγκαιότητα να μη μεταφερθούν και άλλα είδη κατανάλωσης στον υψηλότερο ΦΠΑ, αλλά είναι για το θεαθήναι. Η «ανάπτυξή» τους δεν πρόκειται να αυξήσει τους μισθούς, να αντιμετωπίσει την ανεργία, να λύσει ζωτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Τα μονοπώλια θα ωφεληθούν και όχι εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι. Ο λαός τώρα να προτάξει την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών του, με όπλα την πάλη και την ψήφο.



ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ο λαός δεν είναι καταδικασμένος να ζει στην αμορφωσιά

ΣΕΛ.  21
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Επικίνδυνη κατάσταση ελέω κυβέρνησης - επιχειρηματιών

Πίσω από την προπαγάνδα της μείωσης των τιμών των φαρμάκων και της περιστολής της σπατάλης, διαμορφώνεται μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, για τα δημόσια νοσοκομεία, το ΙΚΑ, τις άλλες μονάδες Υγείας, τους ασθενείς γενικότερα. Η κυβερνητική πολιτική μεγαλώνει τις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών να εκβιάζουν και να εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερα κέρδη, όπως έκανε και η ΝΔ. Τώρα να αναπτυχθεί η λαϊκή συμμαχία για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας. Για την κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων στην Υγεία, την οργάνωση και ανάπτυξη κρατικής βιομηχανίας παραγωγής υγειονομικού υλικού, κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης του φάρμακου.


ΣΕΛ.  2
ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ
Προειδοποιεί για επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ