Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Απαράδεκτη απεργοσπαστική ενέργεια

Η διοίκηση των Ναυπηγείων  Σύρου μετέφερε στην Ελευσίνα δύο υπό επισκευή πλοία για να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Σύρο

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Την ενέργεια του ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου Ν. Ταβουλάρη, να μεταφέρει δυο πλοία υπό επισκευή από τη Σύρο στην Ελευσίνα, χωρίς να τηρηθούν οι όροι ασφαλούς ναυσιπλοΐας, έτσι ώστε να «σπάσει» τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σύρου, καταγγέλλει ο «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Συσπείρωση και Αλληλεγγύη Εργατοϋπαλλήλων Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Στη χτεσινή ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός τονίζει ότι «το σωματείο εργαζομένων στο Ναυπηγείο της Σύρου, πριν 2 μέρες, προκήρυξε 5νθήμερη κινητοποίηση, με 2ωρες και 4ωρες στάσεις εργασίας. Χτες, ο εργοδότης της Σύρου που τυγχάνει να είναι και εργοδότης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, πήρε 2 καράβια, τα οποία επισκευάζονταν στη Σύρο και τα έφερε στην Ελευσίνα».

Ο Συνδυασμός εντοπίζει τα εξής σημεία και καταγγέλλει:

- «Τα καράβια απέπλευσαν, από Σύρο για Ελευσίνα, χωρίς όρους ασφάλειας εν πλω (π.χ., χωρίς σωστικές λέμβους και με ανοιχτές εργασίες σε πολλά σημεία του καραβιού). Ηδη το Λιμεναρχείο έπρεπε να λάβει τ' ανάλογα μέτρα.

- Τα καράβια ήρθαν στην Ελευσίνα για να σπάσει η απεργία στη Σύρο.

- Σε καταγγελίες που έγιναν χτες στο σωματείο από το συνδυασμό μας, για τα καράβια της Σύρου, η απάντηση του προεδρείου ήταν: "Κανένα καράβι δεν ήρθε από τη Σύρο και κανένα δεν επισκευαζόταν εκεί". Δυστυχώς επιμένουν και σήμερα.

- Η πλειοψηφία του σωματείου έχει τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την εξέλιξη, γιατί χτες εργάστηκαν συνάδελφοί μας, σ' αυτά τα καράβια και μάλιστα υπερωριακώς, όπου συνεχίζουν και σήμερα».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι πρέπει «τα καράβια να φύγουν τώρα από την Ελευσίνα και να πάνε στη Σύρο. Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν είναι απεργοσπάστες». Σημειώνει επίσης ότι η στάση εργασίας στη Σύρο έληξε, αυτό όμως δε δικαιολογεί να μείνουν τα καράβια εδώ και καταλήγει: «Τέτοιο σωματείο θέλουμε συνάδελφοί, να είναι αλληλέγγυο με εργοδοσία και κυβέρνηση»;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ