Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑ ΑΧΕΛΩΟΥ
Σε απεργιακό αγώνα οι εργαζόμενοι

  Συγκέντρωση σήμερα στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι στα έργα εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου, καταγγέλλοντας την εργοδοσία που τους έθεσε στη διαθεσιμότητα και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αρνείται να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση του έργου. Καταγγέλλουν, δε, την επιχείρηση εργοδοτικής τρομοκρατίας της Κοινοπραξίας «IMPREGILO SpA - ΓΝΩΜΩΝ Α.Τ.Ε. - ΤΕΓΚ Α.Ε.» που έχει αναλάβει το έργο εκτροπής του Αχελώου για να «σπάσει» την κατάληψη που είχαν προχωρήσει στα εργοτάξια της Δρακότρυπας και του Πετρωτού.

Στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων, που αποφασίστηκαν χτες το πρωί σε γενική συνέλευση των εργαζομένων, σήμερα στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που είναι να πάρει πίσω τις διαθεσιμότητες η κοινοπραξία και να μην προχωρήσει σε απολύσεις των εργαζομένων στα έργα της εκτροπής του Αχελώου, να υπάρχει συνεχής ροή χρηματοδότησης των έργων από το αρμόδιο υπουργείο, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους, να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες απασχόλησης, να υπάρχει κάλυψη, καθημερινά, με γιατρό εργασίας και να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για τ' ατυχήματα. Επίσης, να οριστεί ημερομηνία λήξης στα έργα εκτροπής του Αχελώου, ιδιαίτερα σήμερα που η Θεσσαλία βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω της έλλειψης υδάτινων πόρων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ