Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Τα ρωσικά πρακτορεία «Ρία Νόβοστι» και «Ιτάρ Τας» μετέδωσαν χτες πως η Ρωσία ενοικίασε στην Ινδία το πυρηνικό υποβρύχιο «Nerpa» το οποίο βρίσκεται ήδη εν πλω με ινδικό πλήρωμα. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το ίδιο υποβρύχιο στο οποίο σκοτώθηκαν 20 Ρώσοι - 17 εργάτες και 3 ναύτες - το 2008 όταν υπήρξε διαρροή αερίου φρέον μετά την κατά λάθος ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος κατάσβεσης πυρκαγιών.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- «Πλήρη ταύτιση απόψεων» με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους είχε κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του στη ΛΔ Κορέας ο ανώτατος απεσταλμένος της κινεζικής κυβέρνησης στην Κορεατική Χερσόνησο Γου Νταγουέι. Οι δύο πλευρές είχαν, σύμφωνα με ανακοινωθέν, εις βάθος συζητήσεις για την περιφερειακή κατάσταση, τις διμερείς σχέσεις φιλίας, ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος συμπεριλαμβανομένων των εξαμερών συνομιλιών «και την αποπυρηνικοποίηση όλης της Κορεατικής Χερσονήσου».

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ» (ISI), που αποτελεί παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» στο Ιράκ, κατά αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο στρατολογίας του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 61 άνθρωποι.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενοχος δήλωσε ένας Αμερικανός λοχίας ενώπιον δικαστηρίου στη Βιρτζίνια, καθώς δέχθηκε περισσότερα από 400.000 δολάρια σε δωροδοκίες από έναν υπεργολάβο του στρατού. Ο Μάικλ Ντάγκερ, η δίκη του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 ετών καθώς και πρόστιμα

ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΜΟΣΧΑ.-- Οι δικαστικές αρχές της Ταϊλάνδης αποφάσισαν να εκδώσουν στις ΗΠΑ τον Ρώσο Βίκτορ Μπουτ που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους λαθρεμπόρους όπλων στον κόσμο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2008 σε κοινή επιχείρηση των διωκτικών αρχών της Ταϊλάνδης και των ΗΠΑ. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε χτες «παράνομη» την απόφαση, εκτιμώντας πως αυτή ελήφθη υπό «πολύ ισχυρή εξωτερική πίεση» και δήλωσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να απαιτεί την επιστροφή του στη Ρωσία.

ΜΑΚΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με τις δυνάμεις ασφαλείας του Νταγκεστάν, στον Καύκασο. Οι δυνάμεις ασφαλείας τους είχαν σταματήσει για έλεγχο ταυτοτήτων και οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα εκατομμύρια Αυστραλοί ψηφοφόροι προκειμένου να εκλέξουν νέα 150μελή Βουλή Αντιπροσώπων, 40μελή Γερουσία και κυβέρνηση.

ΤΟΚΙΟ.-- Μία ακόμη ανατριχιαστική ιστορία με θύμα μία 100χρονη γυναίκα βγήκε χτες στο φως της δημοσιότητας. Η γυναίκα είχε πεθάνει τον Ιούνη του 2001 και ο 64χρονος γιος της τη διαμέλισε, την έβαλε σε ένα σακίδιο και την «έθαψε» γιατί,όπως είπε, δεν είχε χρήματα για την κηδεία της. Ωστόσο, ο ίδιος συνέχιζε να παίρνει έκτοτε τη σύνταξή της καθώς δε δήλωσε το θάνατό της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ