Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10748

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Τις εκπαιδεύουν στην καταστολή διαδηλώσεων
  • Ασκηση καταστολής διαδηλωτών στο Κόσσοβο με τη συμμετοχή και της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης. Στόχος η «πιστοποίηση» της ετοιμότητας στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος.
  • Η εκπαίδευση γίνεται από την Gendarmerie, ειδικό Σώμα της γαλλικής αστυνομίας για τέτοιες αποστολές. Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες.

ΣΕΛ.  3

ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ η «αισιοδοξία» για την οικονομία

ΚΚΕ: Η «αισιοδοξία» κυβέρνησης, κεφαλαίου, αλλά και της ΕΕ, ότι η οικονομία ξεφεύγει από το φαύλο κύκλο είναι τεχνητή. Οδηγούν το λαό στην πτώχευση για να υπηρετήσουν την κερδοφορία και την ισχυροποίηση των μονοπωλίων.

MotionTeam

Είναι επικίνδυνη για το λαό η «κοινή διαπίστωση» πρωθυπουργού και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι τα πρώτα μέτρα της δεκάμηνης αντιλαϊκής επίθεσης αρχίζουν να αποδίδουν, προσπαθώντας να διαμορφώσουν κλίμα «καλύτερων ημερών». Το κάνουν για να κρύψουν ότι τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής οικονομίας διευρύνονται, ότι η ύφεση βαθαίνει και η όποια ανάκαμψη της οικονομίας σημειωθεί θα είναι σύντομη και αναιμική. Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τα δεινά θα συνεχίζονται και θα μεγαλώνουν. Για πιθανά νέα βάρβαρα μέτρα, πάνω σε αυτά που ήδη έχουν συμφωνήσει στο μνημόνιο, τόσο μέσα στο 2010 όσο και μέσα στο 2011, κάνει λόγο η Κομισιόν.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΚ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εκκληση για έμπρακτη αλληλεγγύη

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚ Πακιστάν απευθύνει πλατύ κάλεσμα προς τα ΚΚ, τις αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις και πλατιά τους λαούς σε όλο τον κόσμο να εκφράσουν πολύμορφα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, ενώ με όλες του τις δυνάμεις έχει ριχτεί στην προσπάθεια βοήθειας κι αποκατάστασης των πλημμυροπαθών.


ΣΕΛ.  17

Τουρισμός για ποιον;

Πτώση 11,9% το πρώτο εξάμηνο του 2010 στα έσοδα από τον τουρισμό. Αυτό πλήττει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου, λένε τα αστικά ΜΜΕ. Η κάμψη οφείλεται στη μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό και των τιμών των ξενοδοχείων. Είναι οφθαλμοφανές πως η αιτία βρίσκεται στην οικονομική κρίση και όχι στη δράση του ΠΑΜΕ, όπως προβόκαραν ως τώρα. Αλλωστε, οι εταιρείες του εξωτερικού που διαχειρίζονται τουριστικά πακέτα πτωχεύουν η μία πίσω από την άλλη. Η συγκεκριμένη κατάσταση δε χτυπά και τους μεγαλοξενοδόχους και τους εργαζόμενους. Οι μεγαλοξενοδόχοι είναι κερδισμένοι διπλά. Και από τη μείωση μισθών των εργαζομένων του κλάδου και από τον «all inclusive» τουρισμό ή τον τουρισμό των οικονομικά ισχυρών. Οι μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι του κλάδου χάνουν. Αλλωστε, η βίαιη αντιλαϊκή επέλαση στο λαϊκό εισόδημα οδήγησε την πλειοψηφία του λαού να κάνει λιγότερες μέρες ή καθόλου διακοπές. Οπως και στους εργαζόμενους άλλων χωρών γι' αυτό και η μείωση των αφίξεων. Επίσης, δε γίνεται ένας κλάδος της οικονομίας να στηρίζεται στο εξωτερικό για την ανάπτυξή του. Αν η οικονομία της Ελλάδας ήταν σοσιαλιστική, με κοινωνικοποιημένο τον τομέα του τουρισμού και τους άλλους κλάδους της οικονομίας που μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς μεγαλοεπιχειρηματίες, με βάση τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ο λαός θα είχε δουλειά, ικανοποιητικό εισόδημα, θα έκανε φτηνές και ποιοτικές διακοπές, ο τουρισμός θα αναπτυσσόταν σε όφελός του, όπως όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, χωρίς κρίσεις.



ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Πληθαίνουν οι αιτήσεις για βιβλιάριο απορίας

Περίπου 7.500 παραπάνω οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Νομαρχία Αθηνών το εξάμηνο Γενάρη - Ιούνη 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009. Σύμφωνα με στοιχεία, πολλοί από τους ανθρώπους που για πρώτη φορά έκαναν αίτηση είναι επαγγελματοβιοτέχνες που έκλεισαν το μαγαζί τους.


ΣΕΛ.  21
ΣΙΤΑΡΙ - ΑΛΕΥΡΙ - ΨΩΜΙ
Ανάγκη κοινού λαϊκού μετώπου ενάντια στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  12  -  13
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ολοκληρώνεται η πλήρης παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  12
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ» Ν. ΜΑΚΡΗΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΗΣ ΟΓΕ
Εξόρμηση με κάλεσμα κοινής δράσης

ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ