Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μοιράζουν τη φτώχεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζουν την κατ' ευφημισμό «κοινωνική ατζέντα» που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής του. Πιο συγκεκριμένα, μελετάται:

Η καρατόμηση και ανακύκλωση χιλιάδων πενιχρών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων, μέσω της θέσπισης εισοδηματικών κριτηρίων, τα οποία στη συνέχεια - σύμφωνα με την κυβέρνηση - θα «αναδιανεμηθούν» (!) σε άλλες κατηγορίες δικαιούχων.

Η εκτεταμένη εφαρμογή του αντεργατικού μέτρου για τη μείωση της αμοιβής στο 80%, μέχρι το 85% του κατώτερου μισθού και μεροκάματου για τους νέους κάτω των 25 ετών, το οποίο η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σαν «αντίδοτο» στην ανεργία, όταν στην ουσία έρχεται για να υπονομεύσει ανοιχτά τις συλλογικές συμβάσεις και να εξασφαλίσει φτηνότερους εργάτες στο κεφάλαιο.

Η λειτουργία ολοήμερων σχολείων και η επέκταση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση δεν κάνει καμία πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, γεγονός που σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα «κενά» σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η προώθηση προγραμμάτων «επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών» και «μαθητείας» των εργαζομένων, που θα ενισχύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θα καρπωθούν τα οφέλη από την εκμετάλλευση φτηνού εργατικού δυναμικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ