Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΙΟΛΕΪΔΗ»
Δυναμικά στην απεργία

Νέα γενική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» αύριο για την περαιτέρω πορεία του αγώνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην επιχείρηση μετάλλου «Κιολεΐδης», στο Βόλο, κόντρα στην επιχείρηση της εργοδοσίας να τους τρομοκρατήσει. Δίνοντας δυναμικό «παρών» στην απεργία, που αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», απαίτησαν να καταργηθεί άμεσα το αντεργατικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας - δύο εβδομάδες δουλειάς το μήνα για κάθε εργαζόμενο - και να εργάζονται όπως πριν, δηλαδή, με πενθήμερο - 8ωρο - 40ωρο.

Από τα ξημερώματα, στην πύλη του εργοστασίου δόθηκε αποφασιστικά η μάχη της περιφρούρησης από τις απεργιακές φρουρές, με μπροστάρηδες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων, «σπάζοντας» τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε στήσει η εργοδοσία, επιστρατεύοντας ορισμένα τσιράκια της για να το παίξουν «αγανακτισμένοι εργαζόμενοι». Στο πλευρό των απεργών του «Κιολεΐδη» βρέθηκαν συνάδελφοί τους από τον κλάδο του μετάλλου, οι οποίοι συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξε το Συνδικάτο, για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα τους.

Αύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, το Συνδικάτο Μετάλλου συγκαλεί νέα γενική συνέλευση για ν' αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του αγώνα.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, «αξιοποιώντας την ενότητά τους και τις αγωνιστικές τους διαθέσεις, να μην υποχωρήσουν, να μη φοβηθούν. Καλεί τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση "Κιολεΐδη"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ