Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Οξύνονται τα προβλήματα από πυρκαγιές - πλημμύρες

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με σχετική Ερώτηση

ICON

Παραμένουν και οξύνονται τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το 2007 και το 2009, αλλά και οι πλημμύρες της ίδιας χρονιάς σε περιοχές (Νότια Εύβοια, Ληλάντιο) του Νομού Ευβοίας, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της ΝΔ προηγούμενα.

Τα παραπάνω τονίζουν σε Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος, Γ. Γκιόκας και Γ. Μαυρίκος προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται:

«Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, επανερχόμαστε γιατί τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται. Αφού με ευθύνη των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και της πρόληψης για την αποφυγή καταστροφών, ούτε έχουν αποζημιωθεί πλήρως οι πληγέντες.

Παραμένουν τα προβλήματα ελλιπούς προστασίας και φύλαξης των δασών, της έλλειψης αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, της χρηματοδότησης για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών σε όλες τις περιοχές του νομού και τη Σκύρο.

Παραμένουν, επίσης, τα προβλήματα που αφορούν την αποζημίωση των πληγέντων και την αναπλήρωση των χαμένων εισοδημάτων. Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών διαμαρτύρονται και τονίζουν ότι δεν έχουν αποζημιωθεί για την καταστροφή των ελαιόδεντρων, των καλλιεργειών, αλλά και καμμένων σπιτιών, αποθηκών κ.ά. Δεν έχουν αποζημιωθεί πλήρως για την καταστροφή των οικοσκευών και άλλων ειδών από τις πλημμύρες που χτύπησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή του Ληλαντίου.


Eurokinissi

Η χορήγηση ενός ποσού πρώτης δόσης δε δικαιολογεί την απαράδεκτη καθυστέρηση. Το ΚΚΕ υποστηρίζει την πλήρη, 100% αποζημίωση».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα λάβουν: Για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του 2007 και του 2009 και τις πλημμύρες του 2009.

Για την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων, στο σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν οι καλλιέργειες και οι περιουσίες τους.

Τη δημιουργία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και των κατάλληλων υποδομών για την προστασία των δασών σε όλο το νομό με κρατική ευθύνη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org