Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σταματούν οι εργασίες της Ολυμπίας Οδού

Το «κόκκινο φως» άναψε το ΣτΕ στην κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και συγκεκριμένα στο τμήμα που διέρχεται από την περιοχή του Δήμου Ζαχάρως, λόγω της λίμνης Καϊάφα. Το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου με την υπ' αριθμό 2473/2010 απόφασή του έκρινε ότι παράνομα επιλέχθηκε η χάραξη του αυτοκινητοδρόμου από την περιοχή γύρω από τη λίμνη Καϊάφα, χωρίς να εκτιμηθεί ότι αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λίμνη, όπως και στην πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.

Επίσης, οι σύμβουλοι επικρατείας αναφέρουν ότι η Ολυμπία Οδός διέρχεται από την περιοχή γύρω από λίμνη Καϊάφα, η οποία εντάσσεται στο δίκτυο «Natura 2000», ενώ ακόμη και στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων συνομολογείται ότι ορισμένοι από τους οικισμούς που είναι γύρω από τη λίμνη θα «υποστούν σημαντικές οχλήσεις». Τέλος, στη δικαστική απόφαση επισημαίνεται ότι δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα, με συνέπεια να τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής από την εκτέλεση του έργου.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ