Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επέκταση των περιπολιών της «ΔΙΑΣ» σε όλη τη χώρα

Σε όλη τη χώρα επεκτείνονται οι ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης («ΔΙΑΣ») της Αστυνομίας. Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να πείσουν το λαό πως είναι απαραίτητη η καθημερινή, αδιάλειπτη παρουσία αστυνομικών σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, να εμπεδώσουν κλίμα φόβου και αστυνομοκρατίας.

Μετά τους 75 δήμους της Αττικής και 21 περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν ξεκινήσει τις περιπολίες τους φέτος στα τέλη Μάρτη, επιπλέον 1.060 αστυνομικοί βρίσκονται από χτες στους δρόμους ολόκληρης της χώρας, αστυνομεύοντας περισσότερες από 100 περιοχές σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και ανεβάζοντας τη συνολική δύναμη της «ΔΙΑΣ» στους 3.640 άνδρες. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δικυκλιστές αυτοί «αποτελούν την αιχμή του δόρατος της εμφανούς αστυνόμευσης», ενώ η ενεργοποίηση της ομάδας «ΔΙΑΣ» «εντάσσεται στο πλαίσιο της Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την περίοδο 2010-2014».

Αυτή η «εμφανής αστυνόμευση», οι συνεχείς έλεγχοι στους οποίους επιδίδονται οι ομάδες «ΔΙΑΣ» στοχεύουν από τη μια να τρομοκρατήσουν το λαό και από την άλλη να τον εξοικειώσουν, να καλλιεργήσουν πνεύμα «συνεργασίας» πολιτών με την Αστυνομία, πνεύμα χαφιεδισμού στο όνομα τάχα της «προστασίας» τους. Και αυτό σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπου κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, ΕΕ και οι λοιποί ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί έχουν εξαπολύσει άγρια αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, του εισοδήματός τους και των δικαιωμάτων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα ΜΑΤ θα ενταχθεί η ομάδα «Δέλτα»(14/10/2015)
Νέο υλικό από τη δράση της Χρυσής Αυγής(16/1/2014)
Εν αναμονή της κατάθεσης της συζύγου(22/7/2010)
Αστυνομοκρατία παντού όλο το 24ωρο(27/4/2010)
Κλίμα εκφοβισμού καλλιεργούν κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ.(12/2/2005)
«Σερίφηδες» θέλει η κυβέρνηση(14/2/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org