Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση σήμερα στην Καλαμάτα

Ενόψει της αναμενόμενης παρουσίας της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στη Σύνοδο των Προέδρων ΤΕΙ στην πόλη της Καλαμάτας, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στην πόλη διοργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, κινητοποίηση, δίνοντας ραντεβού στις 11 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στο κάλεσμά του για την κινητοποίηση το ΜΑΣ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η τοποθέτηση της υπουργού στη Σύνοδο των πρυτάνεων ήταν προκλητική! Θέλουν τα ιδρύματα επιχειρήσεις και τους σπουδαστές πελάτες!

Ξεπουλάνε την ερευνητική και εκπαιδευτική λειτουργία στο κεφάλαιο, αλλάζουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ονόματα, τμήματα, πόλεις σαν τα "πουκάμισα". Θα παίζουν με τα όνειρα και τις τσέπες μας σύμφωνα με τις ορέξεις του κάθε προστάτη - χορηγού - επιχειρηματία κάνοντας τα ιδρύματα και εμάς πιο ανταγωνιστικούς στην "πιάτσα και το πεζοδρόμιο" της αγοράς.

Εχουν ξεκάθαρο στόχο! Θέλουν να δημιουργήσουν στρατιές ανέργων ή στην καλύτερη περίπτωση φτηνούς ευέλικτους εργαζόμενους, που σε όλη τη ζωή τους θα σπουδάζουν επί πληρωμή, θα επανακαταρτίζονται για να γίνουν η γενιά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, με "μισθό - χαρτζιλίκι" 592 ευρώ και υπό δοκιμή».

Ξεκαθαρίζοντας ότι «κυβέρνηση - ΝΔ - ΕΕ, σύνοδοι πρυτάνεων και προέδρων, σύγκλητοι και τμήματα δεν θα μας γονατίσουν», το ΜΑΣ καλεί να οργανωθεί η πάλη μέσα και έξω από τις σχολές: «Τώρα να κηρυχτούν υπό διωγμό οι επιχειρήσεις από τις σχολές, να δυναμώσει η πάλη για Παιδεία και Ερευνα στην υπηρεσία του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ