Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10707

«ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»
Την Τρίτη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα η συναυλία του ΠΑΜΕ

Μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή των: Βαγγέλη Κορακάκη, Βασίλη Λέκκα, Λάκη Χαλκιά, Παντελή Θαλασσινού, Χρήστου Θηβαίου, Γιάννη Κούτρα, Αφροδίτης Μάνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτου Πασχαλίδη, Λάκη Παπαδόπουλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Φίλιππου Πλιάτσικα, Μάνου Πυροβολάκη.


ΣΕΛ.  15

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ παγώνουν τους μισθούς

Οι εργαζόμενοι να μη διαπραγματευτούν αν θα χάσουν λιγότερα ή περισσότερα

  • Το νομοσχέδιο - λαιμητόμος των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, δεν παίρνει καμιά διόρθωση, κανένα μερεμέτισμα. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα.
  • Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για το Ασφαλιστικό ζήτησε «να αποφευχθεί η βίαιη προσαρμογή των ρυθμίσεων», ενώ για το εργασιακό, να μη νομοθετήσει η κυβέρνηση το τριετές πάγωμα των μισθών, χωρίς άλλη πρόταση. Σαν καλός συνεργάτης της τρόικας.
  • Το ΚΚΕ δύο φορές τους τελευταίους εννιά μήνες έφερε στη Βουλή σχέδια νόμου για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, που απορρίφθηκαν. Αυτά να γίνουν στόχοι πάλης, για το λαϊκό κίνημα και τους εργαζόμενους.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης από χιλιάδες εργαζόμενους

Νίκησαν οι ναυτεργάτες κόντρα στις απειλές εφοπλιστών και δικαστηρίων

Χιλιάδες ήταν οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών, που ξεπερνώντας την τρομοκρατία και τον αποπροσανατολισμό, που έχει στηθεί από την κυβέρνηση, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και τα ΜΜΕ των επιχειρηματικών ομίλων, απήργησαν σε στεριά και θάλασσα.


ΣΕΛ.  10  -  15

Υπουλη προπαγάνδα

Η απεργία έγινε. Και στα λιμάνια. Οι ναυτεργάτες νίκησαν, αντιμετωπίζοντας παλικαρίσια την τρομοκρατία εφοπλιστών και φιλοεφοπλιστικών αποφάσεων των δικαστηρίων, με αμέριστη την ταξική αλληλεγγύη των άλλων εργαζομένων. Η ύπουλη αστική προπαγάνδα ότι οι απεργίες, και ειδικά των ναυτεργατών, υπονομεύουν την ανάπτυξη, συνεχίζεται. Πουλάνε ψέμα. Η οικονομική κρίση υπονομεύει την καπιταλιστική παραγωγή, την ανάπτυξη. Τα χρέη, τα ελλείμματα δε δημιουργήθηκαν επειδή φαγώθηκαν τα λεφτά σε μισθούς και επιδόματα, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην «Καθημερινή της Κυριακής». Τα λεφτά φαγώθηκαν από τις φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, από τις επιδοτήσεις στους καπιταλιστές για επενδύσεις, από τα έργα υποδομών, που για την κατασκευή τους χρηματοδοτεί το κράτος τους επιχειρηματίες, που βγάζουν τεράστια κέρδη. Χρήμα υπάρχει συγκεντρωμένο στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, που δεν επενδύουν λόγω κρίσης, στους εφοπλιστές που ναυπηγούν βαπόρια στην Ασία και όχι στην Ελλάδα. Αυτοί παίρνουν το κρατικό χρήμα, θησαυρίζουν από τα κέρδη. Ο λαός πληρώνει. Και σε περιόδους καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε περιόδους κρίσης. Να γιατί είναι παράνομο το μνημόνιο, τα μέτρα που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, στην ανεργία και τη φτώχεια. Η κλοπή του πλούτου, που παράγουν οι εργάτες, από τους καπιταλιστές, υπονομεύει την ανάπτυξη. Χωρίς καπιταλιστές, ο πλούτος δε θα πήγαινε στις τσέπες τους αλλά στην κοινωνία. Δεν θα υπονομεύονταν η παραγωγή, η ανάπτυξη, θα υπήρχε δουλειά, αξιοπρεπής ζωή για όλους. Δε θα υπήρχε κρίση, αλλά ανάπτυξη σε όφελος του λαού. Δεν είναι καταστροφή οι απεργίες. Καταστροφή της ζωής του λαού είναι η κλοπή του πλούτου από τους μεγαλοεπιχειρηματίες.



ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ανοίγει αύριο τις πύλες του στο πάρκο «Φιξ»

ΣΕΛ.  3
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» το κεντρικό Φεστιβάλ

ΣΕΛ.  25
Ανήθικη επίθεση από ΝΔ σε ΚΚΕ για τα σκάνδαλα

ΣΕΛ.  19
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ενιαίο κίνημα για τη λαϊκή εξουσία

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ