Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αλλοι διαλύουν την οικονομία

Η πολιτική της ολοκληρωτικής ανατροπής της θέσης των εργαζομένων στην κοινωνία, όλο αυτό το τερατούργημα των μνημονίων, δε θα μπορούσε παρά να συνοδευτεί από μία ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια σε εκείνους που δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι. Μια επίθεση με πολύ ψέμα, έντονο αποπροσανατολισμό, κατάφωρη συκοφάντηση, απροκάλυπτη προβοκάτσια.

Σ' αυτό το πλαίσιο, το τελευταίο διάστημα, συχνά προπαγανδίζουν ψευδώς ότι οι αγώνες των εργαζομένων και οι απεργιακές κινητοποιήσεις υπονομεύουν την οικονομία. Κατ' επέκταση, το ΚΚΕ το οποίο στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ...διαλύει την οικονομία και επενδύει στη διάλυση. Το 'πε και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο κρατικό κανάλι. Και εύλογα αναρωτιέται κανείς, από πού αντλούν τέτοιο θράσος οι διάφοροι Πεταλωτήδες; Αυτοί που επί δεκαετίες καταδυναστεύουν το λαό και καταστρέφουν τη χώρα, για να πλουτίσουν τα αφεντικά, αποκτούν μπόι, ξεστομίζουν τέτοιες ιταμότητες...

Είναι βέβαιο ότι οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών δεν τους ταιριάζουν. Τις απεχθάνονται, επειδή τις θεωρούν εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους. Αλλά όταν τολμούν να λένε ότι οι εργαζόμενοι και το ΚΚΕ διαλύουν με τις απεργίες την οικονομία, δεν πάει απλώς πολύ. Είναι προσβολή προς κάθε εργαζόμενο. Υβρις προς τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, που παράγει το σύστημά τους. Περιφρόνηση της απλής νοημοσύνης ολόκληρου του λαού. Γιατί ξεφεύγει εντελώς από τα όρια, να κατηγορούν αυτοί τους εργαζόμενους και το ΚΚΕ ότι διαλύουν την οικονομία, όταν η επίσημη Στατιστική τους Υπηρεσία αποδεικνύει ότι αυτό που καταστρέφει την οικονομία και τη χώρα είναι η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, που τόσα χρόνια εφαρμόζουν σε βάρος των εργαζομένων.

Στη δεκαετία 1995-2006, έκλεισαν 772 επιχειρήσεις από τους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας και του έτοιμου ενδύματος. Οχι από τις απεργίες. Ακόμα, 372 επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων έβαλαν λουκέτο. Οχι από τις απεργίες. Συνολικά, στους κλάδους της μεταποίησης διέκοψαν τη λειτουργία τους 2.173 επιχειρήσεις. Οχι εξαιτίας των απεργιών, ούτε λόγω των αιτημάτων που πρόβαλλαν οι εργαζόμενοι. Το ίδιο έγινε και με τα ναυπηγεία, τα μικρά τουριστικά καταλύματα, με την επιπλοποιία και τόσους άλλους κλάδους που «έσβησαν», είτε επειδή έπαψαν να είναι κερδοφόροι για τους ιδιοκτήτες τους, είτε επειδή καταβροχθίστηκαν από τις πολυεθνικές, που, λόγω απελευθέρωσης των αγορών, εισέβαλαν στη χώρα. Το ίδιο συμβαίνει με τους εφοπλιστές που χτίζουν και νηολογούν τα καράβια τους στο εξωτερικό, τους Λαναράδες και τους Αγγελόπουλους, τους μεγαλεμπόρους με έδρα το ...Πεκίνο κ.ο.κ. Αυτά είναι επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι καρπός του ίδιου του καπιταλισμού, που, ως σύστημα, ρίχνει στον Καιάδα κάθε παραγωγική μονάδα που παύει να δίνει κέρδη. Είναι η εξέλιξη του καπιταλισμού, που οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, που επενδύει εκεί που βγάζει το μέγιστο κέρδος. 'Η και αποτέλεσμα της κρίσης.

Ας αφήσουν, λοιπόν, οι καταστροφείς κατά μέρος το παραμύθι για το ποιος διαλύει την οικονομία. Αλλωστε, αυτή η περιβόητη οικονομία και οι διάφοροι τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας δεν είναι ντουβάρια, μηχανές και έρημες παραλίες. Είναι, κυρίως, οι εργαζόμενοι. Η κινητήρια δύναμη, για να γυρίσει το οποιοδήποτε γρανάζι. Και τον εργαζόμενο κανείς δεν μπορεί να τον αγνοεί. Πολύ περισσότερο, να πηγαίνει κόντρα στο αυτονόητο δικαίωμά του να ζει μιαν αξιοπρεπή ζωή καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες διαβίωσής του.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ