Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ
Διαιωνίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με το έκτακτο προσωπικό

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το ΚΚΕ επαναφέρει στη Βουλή το ζήτημα με την κατάσταση που επικρατεί στο εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό των ΤΕΙ, που ολοένα και χειροτερεύει, με Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του Κόμματος, Λιάνας Κανέλλη. Η βουλευτής επισημαίνει ότι σε προηγούμενη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος για το ίδιο θέμα «ο υφυπουργός Παιδείας την ίδια ώρα που αναγνώρισε το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού των εκτάκτων, την ίδια στιγμή απάντησε ότι για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά έχουν γίνει 4.000 προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, ενώ και για την επόμενη χρονιά προβλέπεται κάτι τέτοιο, διαιωνίζοντας ουσιαστικά την κατάσταση αυτή».

Και η βουλευτής συνεχίζει στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης: «Η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού (της τάξεως του 80%) παραμένει έκτακτο, βιώνοντας για χρόνια την ομηρία και την εκμετάλλευση, καθώς πολλοί από αυτούς εργάζονται για χρόνια στα ιδρύματα, στηρίζοντας σε ένα πολύ μεγάλο μέρος το εκπαιδευτικό έργο που γίνεται σε αυτά. Την ίδια στιγμή παραμένει απλήρωτο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Πειραιά υπάρχουν 850 έκτακτοι, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από το μήνα Μάρτη, και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 14 Ιούνη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Επαναφέροντας το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, ερωτάται η κ. υπουργός ποια μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Και συγκεκριμένα:

  • Να καταργηθεί ο θεσμός του έκτακτου εκπαιδευτικού, να μονιμοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό και να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που να καλύπτουν τις ανάγκες των ιδρυμάτων.
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα (μισθοδοσία Μάρτη, Απρίλη, Μάη και δώρο Πάσχα) στους εκτάκτους του ΤΕΙ Πειραιά», καταλήγει το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ