Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καταδικαστεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση

Με την παρακάτω παρέμβασή του προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενόψει της ερχόμενης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, καταδικάζει τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν:

«Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις ότι στο υπέδαφος του Αφγανιστάν υπάρχει τεράστιος ορυκτός πλούτος σε κοιτάσματα χαλκού, χρυσού, σιδήρου, νιόβιου, κοβάλτιου, και ιδιαιτέρως λιθίου, τα οποία εκτιμάται ότι ξεπερνούν σε αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η ύπαρξη αυτού του άφθονου ορυκτού πλούτου και η μεγάλη γεωστρατηγική σημασία του Αφγανιστάν σε ό,τι αφορά τις πηγές ενέργειας φυσικού αερίου και πετρελαίου αποτέλεσαν τα κίνητρα της ιμπεριαλιστικής εισβολής των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους σε αυτή τη χώρα με οδυνηρές συνέπειες για τον αφγανικό λαό. Οξύνεται ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των μονοπωλιακών επιχειρησιακών ομίλων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ταυτόχρονα συνεχίζουν οι πολεμικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους χιλιάδες άμαχοι, γυναίκες και παιδιά.

Καταδικάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους ενάντια στον αφγανικό λαό;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ