Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ
Αιτία της αντεργατικής επίθεσης στα ΕΑΣ

Ανακοίνωση των ΚΟ του ΚΚΕ στην Πολεμική Βιομηχανία

Σε κινητοποιήσεις συνεχίζουν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα», καθώς παραμένουν απλήρωτοι και ταυτόχρονα μεγαλώνει η ανασφάλεια για το μέλλον των επιχειρήσεων στην πολεμική βιομηχανία, αφού η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχει οδηγήσει την αμυντική βιομηχανία της χώρας να είναι υποταγμένη στα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αυτές τις μέρες σε καθημερινές συσκέψεις και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς στα εργοστάσια όλης της χώρας. Εκεί μοιράζεται και διαδίδεται η ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Πολεμική Βιομηχανία, που τονίζουν ότι η σημερινή κατάσταση στην πολεμική βιομηχανία είναι τμήμα της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και ειδικότερα σημειώνουν:

«Ιδιωτικοποίηση ολόκληρων εργοστασίων, τμημάτων ή υπηρεσιών. Παραγωγικός μαρασμός και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ελλειψη παραγγελιών και σκόπιμη άρνηση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συμβάσεις για παραγωγική λειτουργία των εργοστασίων. Συνεχιζόμενη συρρίκνωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων που φτάνουν έως τη μη καταβολή μισθών και αποζημιώσεων. Η χρησιμοποίηση όλο και πιο πολύ εργαζομένων μέσω εργολάβων και οι απολύσεις συμβασιούχων. Ρουσφέτι, αναξιοκρατία και βόλεμα των ημετέρων».

«Ολα τα παραπάνω, συνεχίζει η ανακοίνωση, συνιστούν την πραγματικότητα των εργοστασίων στην πολεμική βιομηχανία εδώ και πολλά χρόνια και είναι το διαχρονικό και αλληλοσυμπληρούμενο έργο των κυβερνήσεων και διοικήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αποτέλεσμα σήμερα η κυβέρνηση αρνείται συμβάσεις για την παραγωγική λειτουργία των εργοστασίων και την ίδια ώρα αναθέτει συμβάσεις σε αμερικανικές και γερμανικές πολυεθνικές».

«Επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα και τις εξελίξεις ότι το δικαίωμα και η δυνατότητα της χώρας μας να έχει πολεμική βιομηχανία που να καλύπτει τις αμυντικές, αλλά και τις γενικότερες παραγωγικές ανάγκες της χώρας μας, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν χωράνε στην πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στην πολιτική αυτή χωράνε οι ανάγκες Αμερικανών, Γερμανών και ΝΑΤΟ, χωράνε τα κέρδη της THYSSEN, του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ και μερικών ακόμα μεγαλοεισαγωγέων και εμπόρων όπλων», επισημαίνουν ειδικότερα οι ΚΟ του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, καλούν τους εργαζόμενους στην πολεμική βιομηχανία: «Να στηρίξουν και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και στις ταξικές δυνάμεις που και θέλουν και μπορούν να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της αντίστασης και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου, για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία με στόχο την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής (μαζί και της πολεμική βιομηχανίας) τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, ώστε μοναδικό κριτήριο της ανάπτυξης και της διάθεσης του τεράστιου παραγόμενου πλούτου να είναι οι λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ