Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι κλέφτες και το σύστημα...

Είναι φανερό και πανθομολογούμενο ότι τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα περνούν τις χειρότερες μέρες τους, καθώς βλέπουν να μειώνεται, με ταχείς ρυθμούς, η πολιτική επιρροή τους. Και δεν είναι μόνο, ή τόσο τα σκάνδαλα που απομακρύνουν λαϊκές μάζες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είναι, κυρίως, το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως υπεύθυνη για τα δεινά που «τραβάει» ο λαός μας σήμερα και για τα ακόμα χειρότερα που τον περιμένουν αύριο, είναι η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις αυτών των κομμάτων, την οποία, μάλιστα, επ' ουδενί, δεν πρόκειται ν' αλλάξουν. Βεβαίως, είναι αλήθεια ότι ο κόσμος έχει μέσα του άγριο θυμό για τους πολιτικούς της μίζας και της αρπαχτής. Νιώθει αηδία για όλους αυτούς τους αγύρτες, που, επί χρόνια, ως «κρατικοί λειτουργοί» και «κομματικοί δερβίσηδες», το 'παιζαν «υπηρέτες της κοινωνίας» και «ταγοί του έθνους», για να αποδειχτεί πως δεν ήταν παρά κλέφτες κι απατεώνες.

Πρέπει, όμως, όλος αυτός ο απλός κόσμος, που δικαίως οργίζεται και ευλόγως αηδιάζει, να συνειδητοποιήσει πως το πρόβλημα της «πολιτικής διαφθοράς» δεν οφείλεται στον «άτιμο χαρακτήρα» κάποιων πολιτικών προσώπων, αλλά στις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες αυτά δρουν. Συνθήκες που διαμορφώνονται στο πλαίσιο λειτουργίας του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, για να βοηθούν στην εξυπηρέτηση των ταξικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Στο ουσιαστικώς λαθεμένο και πολιτικώς αποπροσανατολιστικό συμπέρασμα ότι για την κλεψιά ευθύνεται μόνον ο κλέφτης πολιτικός, επιχειρούν να οδηγήσουν τη λαϊκή σκέψη διάφοροι δημοσιογράφοι και άλλοι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης», που λειτουργούν σαν «απολογητές» και «συνήγοροι» του πολιτικού κατεστημένου και της άρχουσας τάξης.

Στον αποπροσανατολισμό και στην παραπλάνηση του λαού στοχεύει και η προσπάθεια των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να δείξουν ότι τάχα καταδικάζουν τα σκάνδαλα. Μάλιστα, προχωρώντας παραπέρα, υπόσχονται πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και δηλώνουν πως «κάποιοι πρέπει να πάνε, επιτέλους, στη φυλακή». Από ό,τι φαίνεται, όμως, ως τα τώρα, αυτοί που προορίζονται για «θυσία» είναι μερικοί «ληγμένοι πολιτικοί», οι οποίοι έχουν τόσο πολύ εκτεθεί στα μάτια της «κοινής γνώμης», που κάθε προσπάθειά τους να τους βγάλουν «καθαρούς» είναι, εκ των προτέρων, αποτυχημένη και θα πέσει στο κενό.

Από την πείρα του ο λαός μπορεί να αντιληφθεί ότι «πηγή» των σκανδάλων είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Ενα σύστημα βρώμικο από την κορφή μέχρι τα νύχια, που δεν πρόκειται ποτέ και κανένας να το καθαρίσει. Αυτό το σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί. Οχι μόνο γιατί παράγει σκάνδαλα, αλλά διότι είναι εκμεταλλευτικό, απάνθρωπο και ξεπερασμένο. Και να μην περιμένει κανείς ότι θα σαπίσει από μόνο του, θα διαβρωθεί και θα καταρρεύσει. Οσο και να σαπίσει θα στέκεται όρθιο, αν ο λαός μας δε γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αν δεν αναδειχτεί η εργατική - λαϊκή εξουσία που θα το σπρώξει να σωριαστεί, για να χτίσει τη νέα, σοσιαλιστική κοινωνία. Βεβαίως, αυτό είναι νομοτέλεια και θα γίνει αργά ή γρήγορα, αλλά όσο καθυστερεί τόσο βλάπτει...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ