Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΑΪΚΛ ΠΑΤΡΙΚ ΚΙΝΓΚ
Sex and the city «2»

...'Η «Ζήσε του ...σου τον χαβά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», εν μέσω τριγμών των οστών τόσο της Καπουσίν όσο και της Οντρεϊ Χέπμπορν, των διαχρονικών εκπροσώπων των πολυσήμαντων εννοιών της class και της κομψότητας, κάτι που τα απαίδευτα και λιγούρικα για χρήμα επαρχιώτικα (όχι λόγω καταγωγής, αλλά λόγω νοοτροπίας) ξόανα δέχονται να εξευτελίσουν σε γκλαμουριάρικο μικρομεσαίο καρακιτσαριό.

Και σαν να μην έφτανε η καθημερινή βραδινή δόση της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς, έρχεται καπάκι η αναβάθμισή της μέσα από ένα κινηματογραφημένο συνονθύλευμα κινούμενων εικόνων, που συνιστούν αντιδραστικό μείγμα φτηνού, εκχυδαϊσμένου ψευτοφεμινισμού, πιασάρικων, ανυπόστατων, ουσιαστικά, θεμάτων με άλλοθι σοβαροφάνειας την, επί το λαϊκότερον, κρίση των 40. Μείγμα αλλοπρόσαλλο, ετερόκλητο, αλλά ποιον ενδιαφέρει; Ξεπεσμένοι καλλιτέχνες της σόου μπιζ εμφανίζονται ξαφνικά, ως από μηχανής θεοί και με τον ίδιο τρόπο εξαφανίζονται. Νομάδες Βεδουίνων, καμήλες, παζάρια, η σαμπάνια ρέει ποτάμι, η έρημος φαντασμαγορική. Και η προσφώνηση kid, που παραπέμπει στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Λορίν Μπακόλ. Βαγγελίστρα μου !

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Πενέλοπε Κρουζ, Κιμ Κατράλ, Λάιζα Μινέλι, Κρις Νορθ, Κριστίν Ντέϊβις, Σίνθια Νίξον, Μάιλι Σάιρους, κ.ά.

Παραγωγή: ΗΠΑ (2010).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ