Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΑ «MEDIA MΑRKT»
Αγωνιστικά απαντά το κλαδικό συνδικάτο

Νέα κινητοποίηση προγραμματίζει σήμερα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού

Στιγμιότυπο από την πρώτη παρέμβαση ενάντια στην απόλυση, την περασμένη Πέμπτη
Στιγμιότυπο από την πρώτη παρέμβαση ενάντια στην απόλυση, την περασμένη Πέμπτη
Στην απόλυση εκλεγμένου συνδικαλιστή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, ο οποίος πρωτοστάτησε στην οργάνωση της δράσης των συναδέλφων του, προχώρησε, παραμονή της πανεργατικής απεργίας της 20ής του Μάη, η εργοδοσία στο κατάστημα της πολυεθνικής εταιρείας «Media markt». Σήμερα το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Σωματείου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Λάρισας, ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση για να χαρακτηριστεί η απόλυση παράνομη και καταχρηστική, ενώ αύριο θα γίνει τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του εργαζομένου, εκλεγμένου συνδικαλιστή του Σωματείου. Επίσης, καταγγέλλει τη συμπεριφορά της επιχείρησης που προσπάθησε να εμποδίσει την κινητοποίηση που έκαναν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του κλαδικού Σωματείου και δεκάδες συνδικαλιστές, για τον απολυμένο συνάδελφό τους, την επομένη κιόλας της απόλυσης (20/05). Οπου η διοίκηση του «Pantheon» (του πολυχώρου όπου στεγάζεται το «Media Markt») κάλεσε την αστυνομία, ενώ η εργοδοσία στο «Media Markt» με εντολή του διευθυντή κατέβασε τα ρολά του καταστήματος, εγκλωβίζοντας μέσα τους εργαζομένους, ακόμα και πελάτες.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η προκλητική στάση του διευθυντή που αρνήθηκε να απαντήσει στις καταγγελίες της διοίκησης του Σωματείου, με την οποία συναντήθηκε μετά από πιέσεις, δείχνει το σχέδιο της επιχείρησης να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, που σηκώνουν κεφάλι και σ' αυτούς που οργανώνουν τη δράση τους. Η προσπάθεια οργάνωσης στο συγκεκριμένο χώρο είναι εμπόδιο στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας. Είναι εμπόδιο στο "κράτος του φόβου" που έχει επιβάλει στο συγκεκριμένο κατάστημα».

Και καταλήγει: «Οι συνδικαλιστές διώκονται, οι οργανωμένοι συλλογικοί και ταξικοί αγώνες συκοφαντούνται και χαρακτηρίζονται "έκνομη δράση" γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματική δύναμη του εργάτη, αυτός είναι ο μεγάλος φόβος, ο χειρότερος εφιάλτης της πλουτοκρατίας. Χρειάζεται σήμερα να απαντήσουμε αποφασιστικά στην απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας με ένταση της οργάνωσης των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς. Με συγκρότηση σωματειακών επιτροπών - επιτροπών αγώνα, συσπείρωση στο σωματείο. Καλούμε τους εργαζομένους να καταδικάσουν τις τακτικές της εργοδοσίας που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν. Μέσα από την ενεργό ταξική αλληλεγγύη, μέσα από τη συμμετοχή στη δράση του σωματείου, του ΠΑΜΕ, του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την ανατροπή αυτής της κατάστασης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες συλλήψεις εργαζομένων που αγωνίζονται(2018-09-27 00:00:00.0)
Καταγγέλλει μειώσεις μισθών και απολύσεις στα «Media Markt»(2018-03-06 00:00:00.0)
Να σταματήσει ο έμμεσος εκβιασμός στους εργαζόμενους της «Media Markt»(2017-08-23 00:00:00.0)
Αποδοτική η σύσκεψη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ(2010-07-03 00:00:00.0)
Ανακλήθηκε η απόλυση του συνδικαλιστή(2010-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ