Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10677

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η καπιταλιστική κρίση και η λιτότητα οι αιτίες της μείωσης

Η πολιτική λιτότητας στις χώρες της ΕΕ και η οικονομική καπιταλιστική κρίση, πίσω από τη μείωση του τουρισμού, από την οποία ωστόσο βγαίνουν κερδισμένοι οι «μεγάλοι» του κλάδου.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΛΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και συστράτευση με το ΚΚΕ η διέξοδος

Οι μεγαλειώδεις ταξικοί αγώνες του τελευταίου εξαμήνου αναδεικνύουν την τεράστια λαϊκή αντίθεση και απόρριψη των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, με τα οποία συντάχτηκε ο ΛΑ.Ο.Σ. και συμφωνεί η ΝΔ, για να αντιμετωπίσει το κεφάλαιο την κρίση. Είναι στρατηγική της πλουτοκρατίας, επομένως στρατηγικά πρέπει να απαντήσει ο λαός. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια συμβάλλουν, ώστε να καταδικαστούν τα μέτρα στις εργατικές, λαϊκές συνειδήσεις, να ενισχύεται η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, η κοινή δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών. Αυτοί οι αγώνες και η συνέχειά τους πρέπει να πυκνώνουν ολοένα τη μεγάλη στρατιά αντίστασης και αντεπίθεσης, χτίζοντας τη λαϊκή κοινωνική συμμαχία για τον άλλο, τον αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Για να δώσουν πολιτική απάντηση, με τον απεγκλωβισμό τους από τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο πολιτικό επίπεδο, να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, ανοίγοντας το δρόμο για την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.


ΣΕΛ.  3,    9

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Επιβεβαιώνεται η ανάγκη ανασύνταξης και αντεπίθεσης

Το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΝΕ θα ανοίξει τη συζήτηση με τους φοιτητές και τους σπουδαστές γύρω από το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά, κυρίως, για τα καθήκοντα που προκύπτουν για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος. Χρειάζεται επιμονή να αποκρουστεί η ιδεολογική τρομοκρατία, να τσακιστεί η επίδραση του οπορτουνισμού. Να προβληθεί επιθετικά η Παιδεία σε όφελος του λαού, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που αντικειμενικά συμφέρει τους νέους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  16  -  17

Προσφορά

Ο Νίκος και η Ειρήνη Μπακοντούζη προσφέρουν στο ΚΚΕ 10.000 ευρώ για το Ιστορικό Αρχείο του Κόμματος.

-



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόγευση των αντιλαϊκών σχεδίων για την Υγεία

ΣΕΛ.  14  -  15
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ - «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Προσαρμογή του αστικού κράτους στις ανάγκες του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  10  -  11
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ενταση της επίθεσης με τη μάσκα της «αυτοκάθαρσης»

ΣΕΛ.  2
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Συνέντευξη με την Μ. Κάρλσον, Πρόεδρο του ΚΚ στη Δανία

ΣΕΛ.  20  -  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ