Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10679

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, την Τρίτη, 1η Ιούνη
  • Στην Αθήνα, συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ., όπου θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Πειραιά. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.
  • Αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια, απευθύνει και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ).

ΣΕΛ.  19

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ γίνεται έρμαιο της αγοράς

Αλέκα Παπαρήγα: Δε συμφωνούμε με την κυβέρνηση, η οποία έχει βάλει και τον Τομέα της Υγείας στον Προκρούστη και αντιμετωπίζει κάθε νοσοκομείο, κάθε οργανωμένο φορέα Υγείας, σαν ένα είδος επιχείρησης με έσοδα, έξοδα, ζημιές και κέρδη

Οξύνονται στο έπακρο τα προβλήματα που αφορούν στην υγεία του λαού, τόσο με τους εκβιασμούς των πολυεθνικών φαρμάκου και τις άγριες περικοπές, όσο και με τις ελλείψεις προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τις περικοπές χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων. Στο πλαίσιο του αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, σύστημα Yγείας, άμεσοι στόχοι πάλης πρέπει να είναι: Καμιά περικοπή, αύξηση της χρηματοδότησης. Αμεσος διορισμός μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο. Κανείς εργολάβος στα νοσοκομεία. Οχι νοσοκομεία - επιχειρήσεις. Οχι στη μεταφορά τους στην περιφέρεια, με τον «Καλλικράτη», γιατί θα μπουν πιο βαθιά στους νόμους της αγοράς, θα δημιουργηθεί δημόσιο σύστημα Yγείας που θα εξασφαλίζει ελάχιστες υπηρεσίες για το λαό. Η εξυγίανση στο κύκλωμα του φαρμάκου και στην πολυφαρμακία είναι το κράτος να αγοράζει απευθείας από τις επιχειρήσεις τα φάρμακα, χωρίς ενδιάμεσους, και βεβαίως να διαμορφωθεί ένα δημόσιο σύστημα παραγωγής φαρμάκων. Με προοπτική δωρεάν φάρμακο για το λαό.


ΣΕΛ.  6   -  7

«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ
Μαχητική διαδήλωση για δουλειά με δικαιώματα για όλους

Με μαζική διαδήλωση, εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μεταλλεργάτες από τις γύρω περιοχές του Θριασίου και μαζί τους εργάτες από άλλους κλάδους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, διατράνωσαν την απόφασή τους να μπλοκάρουν το σκλαβοπάζαρο που έχουν στήσει από κοινού κυβέρνηση και διοίκηση των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) πατώντας στην οδηγία Μπολκεστάιν.


ΣΕΛ.  21

Για το θεαθήναι...

«Αποκάλυψη» - ομολογία χτες από έναν πρώην υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ ότι χρηματίστηκε από τη «Ζήμενς». Εσπασε, τάχα, η συνωμοσία της σιωπής που όλοι ήξεραν. Φαίνεται πως τη χρειαζόταν η κυβέρνηση, όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, αυτήν την «αποκάλυψη». Αλλωστε, δε θα πάθει και τίποτα αυτός που «λάδωνε» η «Ζήμενς» για να κάνει τις δουλειές της, και τα αστικά κόμματα τις δικές τους. Κοινές είναι, άλλωστε. Ιδια τα συμφέροντα. Η κυβέρνηση, με την «εξεταστική», αυτοπροβάλλεται ως ο αρχάγγελος με τη ρομφαία της «κάθαρσης». Και η ΝΔ το ίδιο, με την «αυτοκάθαρσή» της. Τώρα το σύστημα πάει να «κάνει τη γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια» και ας μην είναι. Η κυβέρνηση θέλει να δείξει πως το ΠΑΣΟΚ «καθαρίζει» με τα ζητήματα διαφθοράς, ανηθικότητας. Και, μάλιστα, για ένα από τα «σπλάχνα» της. Αποπροσανατολισμός στο έπακρο. Πήραν τη σκυτάλη τα αστικά ΜΜΕ, για να προπαγανδίσουν πως ατομική είναι η ευθύνη, έτσι για να μη «λερώνεται» όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος. Αποσιώπηση για το αμοιβαίο ταξικό συμφέρον κυβέρνησης - «Ζήμενς». Αλλωστε, η «ηθική» του αστικού πολιτικού συστήματος, που θέλουν τάχα να αποκαταστήσουν, δεν αποκαθαίρει τον καπιταλισμό από την ατιμία της «νόμιμης», μέσω εκμετάλλευσης των εργατών, κερδοφορίας, που παράγει και αναπαράγει σκάνδαλα.



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Η συκοφάντηση των αγώνων θα πέσει στο κενό

ΣΕΛ.  20
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Νέα ομολογία για χρηματισμό από την πολυεθνική

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέο γλέντι για το κεφάλαιο με την περιουσία του λαού

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ