Κυριακή 16 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
15 ΜΑΗ 2010 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση του καπιταλισμού

Ο χαιρετισμός του Κιμ ντε Βίτε, εκπροσώπου του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος Εργατών Βελγίου

*

Αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητοί εργαζόμενοι της Ελλάδας,

Είμαι εδώ σήμερα εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών Βελγίου για να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας.

Παρακολουθούμε τον καθημερινό σας αγώνα από κοντά. Δίνετε μια μάχη μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Ελλάδας, αλλά για τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης.

Ο αγώνας σας αποτελεί έμπνευση για την εργατική τάξη του Βελγίου. Η κυβέρνησή μας πρόσφατα κατέρρευσε λόγω στενών εθνικιστικών αντιθέσεων. Το Κόμμα Εργατών Βελγίου απευθύνει κάλεσμα για ενότητα της χώρας και καλεί την εργατική τάξη να αγωνιστεί για τα δικά της συμφέροντα.

Η αστική τάξη της Ευρώπης ήταν ξεκάθαρη. Θέλουν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού που δημιούργησαν οι τραπεζίτες, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, οι βιομήχανοι και τα μονοπώλια. Η απάντηση των εργαζομένων, όμως, είναι και αυτή ξεκάθαρη: Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση του καπιταλισμού. Δε θα θυσιάσουμε τους μισθούς μας, τις οικονομίες μας και την κοινωνική μας ασφάλιση για να συνεχιστεί η τεράστια κερδοφορία των παράσιτων της πλουτοκρατίας.

Εφτασε η ώρα να ξεσηκωθούν οι λαοί της Ευρώπης και να παλέψουν ενάντια στον καπιταλισμό. Να ξεσηκωθούν και να παλέψουν για το σοσιαλισμό. Λαός ενωμένος ποτέ ηττημένος!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ