Κυριακή 16 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
15 ΜΑΗ 2010 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πάλη σας μας δίνει δύναμη

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Αστορ Γκαρσία, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας

*

Σύντροφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας που μας κάλεσε να παραβρεθούμε σήμερα μαζί σας στη σημαντική αυτή συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτή είναι ισχυρή έκφραση της δύναμης και της αποφασιστικότητας της εργατικής τάξης της Ελλάδας με επικεφαλής ένα πρωτοπόρο κόμμα όπως το ΚΚΕ και αποτελεί παράδειγμα για τους εργάτες όλου του κόσμου και ιδιαίτερα για τους εργάτες της Ευρώπης.

Στην Ισπανία ο αριθμός των ανέργων συνεχώς αυξάνεται. Σήμερα οι άνεργοι φτάνουν σχεδόν τα 5 εκατομμύρια, υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο οικογένειες με όλα τα μέλη τους στην ανεργία, ενώ ξεπερνούν τις 100.000 οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους το 2009 επειδή αδυνατούσαν να πληρώσουν τις υποθήκες στις τράπεζες.

Και ποια νομίζετε ότι είναι η λύση που προτείνει η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας; Περισσότερη βοήθεια στις τράπεζες, περισσότερη στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις, δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και μεγαλύτερη υποταγή στις πολιτικές που προωθούνται από την ΕΕ.

Στην Ισπανία έχει προκηρυχτεί για τις 2 του Ιούνη γενική απεργία για τους δημόσιους υπαλλήλους. Μέχρι τώρα οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν ήθελαν να μιλήσουν καν για απεργία, αλλά τώρα υποχρεώνονται να το κάνουν. Την απεργία αυτή λοιπόν των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να ακολουθήσει μια γενική απεργία όπως κάνατε κι εσείς και να ξεκινήσει μια διαδικασία κινητοποίησης που είναι απαραίτητη εδώ και καιρό.

Ο αγώνας του ελληνικού λαού, ο αγώνας σας, μας δίνει δύναμη. Αυτή τη δύναμη χρειαζόμαστε για να υποχρεώσουμε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και το ρεφορμισμό στη χώρα μας να πουν γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που υπακούει στο μεγάλο κεφάλαιο και σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Εμείς αγωνιζόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Δεν είμαστε σαν τους ρεφορμιστές και τους οπορτουνιστές που τώρα, που αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα αυτά που λέγαμε οι κομμουνιστές, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να αντιταχθούν στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή την στιγμή το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε διάφορες ισπανικές πόλεις. Συγκεντρώσεις στις εργατικές γειτονιές, απευθείας με τους εργαζόμενους, με την τάξη μας, με τα ταξικά μας αδέρφια.

Το μήνυμα που στείλατε από τον Παρθενώνα στις 4 Μάη ακούστηκε, το έχουμε βάλει σε εφαρμογή, είμαστε μαζί σας. Ζητούσατε από τους λαούς της Ευρώπης να ξεσηκωθούμε. Εχετέ μας εμπιστοσύνη, θα το κάνουμε, θα ξεσηκωθούμε ενάντια στα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό και τους εχθρούς του λαού, για το σοσιαλισμό.

Ζήτω η πάλη της εργατικής τάξης της Ελλάδας!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Μέχρι τη νίκη για πάντα!

Θα νικήσουμε!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org