Κυριακή 16 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
15 ΜΑΗ 2010 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στον αγώνα για τα δικαιώματα των λαών και το σοσιαλισμό

Ο χαιρετισμός του Αντζελο Αλβες, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

*

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι

Σας απευθύνω ένα δυνατό και θερμό χαιρετισμό από την Πορτογαλία, από τους αγωνιζόμενους εργάτες και το λαό της. Εναν αδερφικό και αλληλέγγυο εναγκαλισμό από τους Πορτογάλους κομμουνιστές και το κόμμα τους - το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Εναν εναγκαλισμό που πραγματοποιείται σήμερα εδώ, αλλά που σφυρηλατείται όλες τις μέρες στις σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των κομμάτων μας. Σφυρηλατείται κάθε μέρα στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών και των λαών στην κάθε μια από τις χώρες μας. Σφυρηλατείται κάθε μέρα στην πάλη για τον κοινό μας στόχο, για να ανοίξουμε με τους αγώνες το δρόμο για την πραγματική ριζική εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό και στην κρίση του που βαθαίνει - στο Σοσιαλισμό.

Ενα χαιρετισμό που απευθύνεται σε όλους όσοι στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στους δρόμους, στις πλατείες και τις λεωφόρους της χώρας σας πρωταγωνιστούν σε αυτό τον ιστορικό, μακρύ και επίμονο αγώνα ενάντια στην επίθεση του ιμπεριαλισμού, του μεγάλου κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την αντικοινωνική και αντιπατριωτική του πολιτική. Εναν αγώνα που γνωρίζουμε ότι θα είναι σκληρός, αλλά και βαθύτατα συναρπαστικός, γεμάτος ελπίδα και μέλλον.

Σε όλους εσάς θέλουμε να αφήσουμε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και ενθάρρυνσης. Θέλουμε να σας πούμε πως δεν είστε μόνοι στον αγώνα σας. Στην Πορτογαλία - όπου είμαστε αντιμέτωποι με την ίδια επίθεση, τους ίδιους εκβιασμούς, τα ίδια ψέματα - επίσης υπάρχει ένας λαός και ένα Κομμουνιστικό Κόμμα το οποίο μαζί με τις εργατικές και λαϊκές μάζες, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις της απελευθερωτικής Επανάστασης του Απρίλη, δεν υποκύπτει και δεν υποχωρεί από τον αγώνα.

Βρίσκονται στο πλευρό σας τονίζοντας πως ναι, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε θυσίες, όπως έχουμε κάνει σε όλη μας την Ιστορία, πληρώνοντας και με την ίδια τη ζωή όταν χρειάστηκε. Αλλά όμως θυσίες από αγάπη προς την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό, θυσίες για τους εργάτες και για το λαό και όχι ενάντια σε αυτούς.

Είμαστε εδώ, στο πλευρό σας, βεβαιώνοντας πως υπάρχει διέξοδος. Και είναι για αυτή τη διέξοδο που θα οικοδομηθεί από το λαό για το λαό και με το λαό, που οι κομμουνιστές είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες και να αγωνιστούν. Και πάντα με απέραντη χαρά και αισιοδοξία όσο δύσκολη, μακρά και απαιτητική και αν είναι η πάλη για τη χειραφέτηση των εργατών και των λαών!

Ζήτω ο αγώνας των εργατών και του λαού της Ελλάδας!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Ζήτω η φιλία των Πορτογάλων και Ελλήνων κομμουνιστών!

Ο αγώνας συνεχίζεται!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ