Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Εκθεσιακές ματιές

Εργο της Μαρίας Χατζηθεοδώρου
Εργο της Μαρίας Χατζηθεοδώρου
Στην «Γκαλερί της Ερσης», φιλοξενείται (έως 19/5) ζωγραφική της Μαρίας Χατζηθεοδώρου με τίτλο: «Kινητή Γιορτή». H ζωγράφος, χρησιμοποιώντας μια σύνθετη «γραφή» (ρεαλισμό και εξπρεσιονιστική αφαίρεση), αποτυπώνει το οικείο της περιβάλλον.

Στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), παρουσιάζεται ζωγραφική της Ευαγγελίας Τόπα. Η ζωγράφος, με προσωπικό εικαστικό λόγο, επαναπροσδιορίζει την αρχέγονη μαγεία της δημιουργίας σε εποχή που την έχει απολέσει...

Οι γκαλερί «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» (Βαλαωρίτου 9α) και «fizz» (Βαλαωρίτου 9γ) φιλοξενούν ζωγραφική του Κυριάκου Κατζουράκη. Ο Μάνος Στεφανίδης, σχολιάζοντας τη δουλειά του εικαστικού, σημειώνει: «...τέχνη της μνήμης που φαλκιδεύεται σταθερά, τέχνη - άμυνα στη διάχυτη βία των ημερών που κατατρώγει σαν σαράκι τις ανθρώπινες αντιστάσεις. Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων τελικά. Επειδή οι πολλοί ζουν την πραγματικότητα, ενώ μόνο οι λίγοι την δημιουργούν. Οδηγός του η επιθυμία, το ακήρατο ερωτικό σώμα, όπλο και εξορκισμός εναντίον οποιασδήποτε θεσμοποιημένης βίας, οποιασδήποτε αλλοτριωτικής διαδικασίας».

Στο χώρο τέχνης «William James», (Υμηττού 64, Χολαργός), παρουσιάζεται (έως 25/5) έκθεση έργων της Τίνας Καμπάνη.

Η εικαστική ομάδα ART STUDIO «EST», που ίδρυσε το 1990 ο εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος, παρουσιάζει (έως 29/5) έργα της στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, του δήμου Ζωγράφου. Συμμετέχουν οι: Γιάννης Αδαμαντίδης, Γιάννης Αντωνάκος, Τάκης Βεκόπουλος, Κωστής Βολουδάκης, Κώστας Ευαγγελάτος, Ελένη Ντίνια - Μπούνταλη, Γεωργία Σεφερλή, Νάνα Στεργιοπούλου, Γιώργος Συράκη, κ.ά.

Μέχρι τις 21/5 διαρκεί η έκθεση έργων των Χαράς Μπαχαρίου και Αντρέα Καράμπελα στην γκαλερί «Ανεμος» (Αγ. Τρύφωνος 12, Κηφισιά).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org