Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΜΙΑ Η ΚΡΙΣΗ, ΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Ενα από τα δραματικότερα ημίωρα της ιστορίας του βίωσε χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο (...) κατέγραφε απώλειες ελαφρώς μεγαλύτερες του 2% (...) ο Τζέιμς Μπούλαρντ, στέλεχος της διοίκησης της FED, υποστήριξε ότι οι "συνθήκες συνεχίζουν να επιδεινώνονται στην Ελλάδα" και παραδέχθηκε ότι αυτό τον ανησυχεί. Οταν η Wall Street βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση, οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί διέκοψαν το πρόγραμμά τους και μεταξύ άλλων μετέδωσαν την πληροφορία ότι ο πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθεί "στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα"» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟ ΨΗΤΟ: «Ελάχιστα ενδιαφέρεται η κοινή γνώμη και ο κόσμος που βρίσκεται οργισμένος στους δρόμους και αγωνιά, για τις εσωκομματικές συγκρούσεις και τις καρατομήσεις. Ενδιαφέρεται να σταθεί ο πολιτικός κόσμος στο ύψος των περιστάσεων και στο συμβούλιο των αρχηγών να αναγνωριστούν τα σφάλματα και να συμφωνηθεί η στράτευση όλων για την έξοδο από την κρίση» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ: «Η ελληνική αριστερά πολιτεύεται εκτός κοινωνίας (...) σαν θρησκόληπτοι ζηλωτές δρουν με οδηγό ένα όραμα που έχει χρεοκοπήσει στα ερείπια του υπαρκτού σοσιαλισμού, ένα όραμα που δεν μπορεί να υποσχεθεί λύσεις ούτε καν στο απώτερο μέλλον (...) όσο κι αν μας διαιρούν αντιθέσεις, ιδεολογίες και συμφέροντα, υπάρχει ανάγκη για έναν ορίζοντα κοινής ευθύνης, αλληλεγγύης και εγκαρτέρησης, περισυλλογής, κοινού σχεδιασμού και πορείας (...) δεν θα μας σώσει ούτε ο Θεός ούτε η μούμια του πατερούλη Στάλιν» (η Βάσω Κιντή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας / ΤΑ ΝΕΑ).

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΕΙΛΗ: «Το ΚΚΕ παίζει με τη φωτιά. Και αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα καούν, όπως κινδύνεψαν προχθές έξω από τη Βουλή» (ο Πάσχος Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ