Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η «Δημοκρατία» τους!

Ούτε ένα 24ωρο δεν κράτησε η επίκληση ακόμα και σε αυτήν την «τυπική» - κατά τον Ε. Βενιζέλο - διάσταση της δημοκρατίας τους, την οποία επικαλέστηκαν για να ψηφίσουν το Μνημόνιο που συνέταξαν κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ !

Οι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας», ο εκάστοτε υπουργός τους επί της Οικονομίας, με χτεσινή πραξικοπηματική τροπολογία, «νομιμοποιείται» να προχωρά σε όποια συμφωνία θέλει με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τα ξένα κράτη της ΕΕ, για την οποία συμφωνία το Κοινοβούλιο απλώς και μόνο θα ...«ενημερώνεται» (!), αφού αφαιρείται από τη Βουλή ακόμα και η στοιχειώδης αστικοδημοκρατική αρμοδιότητα να την επικυρώνει ή να την απορρίπτει!

Από δω και πέρα, δηλαδή, η κύρωση μιας συνθήκης και μιας συμφωνίας της Ελλάδας με ξένα κέντρα, ανήκει στη δικαιοδοσία της «ενός ανδρός Αρχής» (!), της Αυτού Εξοχότητος του εκάστοτε υπουργού της «σοσιαλιστικής» κυβερνήσεως των «Λουδοβίκων», η Ελλάδα μετατρέπεται σε «τσιφλίκι» με «υποθηκοφύλακες» τους Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, με «επιστάτες» τον ΛΑ.Ο.Σ και τη ΝΔ, και με «χωροφύλακα» το ΠΑΣΟΚ!

Αυτός είναι ο «σεβασμός» στο Σύνταγμά τους! Αυτό εννοούν σαν «Ναό της Δημοκρατίας» όταν μιλούν για τη Βουλή! Αυτή είναι η αστική κοινοβουλευτική τους «τάξις»! Γιατί, τελικά, αυτή είναι η «Δημοκρατία» τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ