Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συνέδριο ελπίδας

Εχουν στήσει το μέλλον μας στον τοίχο. Ο λαός απαντά με μεγάλες κινητοποιήσεις και οι κομμουνιστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Καλούν το λαό σε ξεσηκωμό, σε ανειρήνευτη ταξική πάλη με τους εκμεταλλευτές του. Η συμβολή της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας στην οργάνωση της πάλης έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί οι νέοι κομμουνιστές δίνουν την ελπίδα, στο πλευρό του ΚΚΕ, για το αύριο, για το μέλλον. Χτες ξεκίνησε το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σ' αυτούς που νομίζουν πως έχουν αλυσοδέσει λαό και νεολαία: Δε θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα - Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός.

Οι νέοι κομμουνιστές, μετά από μια πλούσια προσυνεδριακή διαδικασία, συζητούν, συμπεραίνουν, σχεδιάζουν τους αυριανούς αγώνες. Η ορμή και αποφασιστικότητα της έναρξης των εργασιών δεν άφηνε καμία αμφιβολία: Η ΚΝΕ, στο πλευρό του ΚΚΕ, πιο ισχυρή, είναι έτοιμη να δώσει τις δυσκολότερες και ωραιότερες μάχες. Θα αποκαλύπτει, καθημερινά, την αλήθεια στη νεολαία και το λαό, θα μπαίνει μπροστά στην ταξική πάλη, θα εμπνέει όλο και περισσότερους νέους. Η ΚΝΕ θα συνεχίσει τον πρωτοπόρο ρόλο της, στους τόπους δουλειάς, στους τόπους όπου ζει και μορφώνεται η νεολαία, πιο ώριμη και πιο ικανή θα οργανώνει την πάλη απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ρίξουν στον Καιάδα τα χρόνια που έρχονται. Τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας δεν είναι χαμένα χρόνια, δεν είναι χρόνια υποταγής σε έναν «πατριωτισμό» της υποταγής. Η κρίση ενός συστήματος που σαπίζει μπορεί να αποτελέσει την αρχή για τις πιο όμορφες μέρες μας.

Η προσυνεδριακή διαδικασία, η θεματολογία του Συνεδρίου, οι μάχες που έδωσαν οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, όλο το προηγούμενο διάστημα, στις απεργίες, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, είναι σημαντική παρακαταθήκη για το αύριο. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η απάντηση που πρέπει να δοθεί στην κλιμάκωση της αστικής προπαγάνδας, η ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης ιδεολογικής ενίσχυσης της Οργάνωσης μπροστά στις νέες σκληρές συνθήκες, όπου, μεταξύ άλλων, οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις γίνονται καθημερινή πρακτική. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη στήριξη των δυνάμεων της ΚΝΕ, αλλά και συνολικά της νεολαίας, στα δύσκολα μεταβατικά στάδια (δουλειά - δημιουργία οικογένειας), όπου το σύστημα θέτει τους πιο άγριους εκβιασμούς και επιδιώκει να ενσωματώσει τους νέους.

Από τη Δευτέρα, με τις αποφάσεις του 10ου Συνεδρίου, ο αγώνας θα δυναμώσει. Η νεολαία θα έχει ένα επιπλέον όπλο κόντρα στο ρεύμα της μοιρολατρίας, ενάντια στις λογικές του μικρότερου κακού, που καλλιεργούν αυταπάτες και επιστρέφουν στο συμβιβασμό. Την ώρα που οι κυρίαρχες δυνάμεις αποφασίζουν και διατάζουν την επίθεση στο λαό, για να σώσουν το πολιτικοοικονομικό τους σύστημα, το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ είναι μια μεγάλη ελπίδα. Η ισχυροποίηση της ΚΝΕ είναι βασικός παράγοντας για την αντεπίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ