Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Συνεχίζεται η αντικομμουνιστική υστερία

Καταγγελία του ΚΕΚΡ

Λίγες μόλις βδομάδες πριν την 65η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης συνεχίζεται στη Ρωσία η αντικομμουνιστική επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, με αιχμή τη δολοφονία στο Κατίν χιλιάδων αιχμάλωτων Πολωνών αξιωματικών.

Οι σημερινές ρωσικές αρχές, ακολουθώντας κατά γράμμα την ερμηνεία των γεγονότων που αρχικά είχε προβάλει ο Γκαίμπελς, κι αργότερα υιοθέτησαν Γκορμπατσόφ - Γέλτσιν, κατηγορούν τη σοβιετική ηγεσία εκείνης της περιόδου για την εκτέλεσή τους. Η κατηγορία προσάπτεται χωρίς κάποια ιστορικά ντοκουμέντα, που να αποδεικνύουν το γεγονός ή να διαψεύδουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής «επιτροπής Μπουρντένκο», που μελέτησε το έγκλημα μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και κατέληξε στο συμπέρασμα πως διαπράχθηκε από τους ναζί.

Πέρα από τις εκδηλώσεις που διεξάγονται στο μνημείο του Κατίν στην περιοχή του Σμολένσκ, όλα τα ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά προγράμματα παρουσιάζουν αυτές τις μέρες την παραπάνω αντικομμουνιστική εκδοχή, την οποία ιδιαίτερα προβάλλει με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν.

Με δηλώσεις ο Βίκτωρ Τιούλκιν, Α` Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ), σημειώνει μεταξύ άλλων πως «αυτές οι δηλώσεις και συμπεράσματα δεν αποτελούν μονάχα ψέμα, αλλά είναι μια σύγχρονη συνέχεια της νόθευσης των ιστορικών ντοκουμέντων, που είχε ξεκινήσει το υπουργείο προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ». Ο Β. Τιούλκιν σημειώνει σχετικά πως η σημερινή ρωσική εξουσία εκφράζεται με την τρικολόρε σημαία του προδότη Βλάσοφ, το στρατιωτικό σώμα του οποίου («Ρωσικός απελευθερωτικός στρατός») συμμάχησε και πολέμησε με την πλευρά του φασισμού ενάντια στην ΕΣΣΔ. «Οταν λοιπόν αυτή η εξουσία, που εκφράζεται από αυτήν τη σημαία, αρχίζει να "αποκαθιστά" την ιστορική αλήθεια, είναι εντελώς λογικό πως θα βρει μια αλήθεια σύμφωνη με την εκδοχή του Γιόζεφ Γκαίμπελς», καταλήγει ο Α` Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΕΚΚ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ