Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Μπόχα και δυσωδία

ΟΣΛΟ - ΜΙΛΑΝΟ.--

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον οι αποκαλύψεις για κακοποιήσεις παιδιών από καθολικούς ιερωμένους και κυρίως για το ρόλο του Πάπα Βενέδικτου του ΙΣΤ' στη συγκάλυψη των εγκλημάτων και η δυσωδία που αναδύεται απειλεί να πνίξει το ίδιο Βατικανό και φυσικά τον ίδιο τον Πάπα.

Ούτε 24 ώρες μετά την αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 200 παιδιών, ένας ακόμη καθολικός ιερέας της Εκκλησίας της Νορβηγίας - ο πρώην επίσκοπος Γκέοργκ Μίλερ του Τροντχάιμ, της Νότιας Νορβηγίας - παραδέχτηκε ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά έναν ανήλικο πριν από 20 χρόνια. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Adresseavisen», το Βατικανό γνώριζε την υπόθεση από το Γενάρη του 2009 και «άρχισε τη διενέργεια έρευνας».

Παράλληλα, τη Δευτέρα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Fatto» αναφέρει πως η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αφορά τουλάχιστον 130 υποθέσεις ιερωμένων οι οποίοι συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν ή καταδικάστηκαν για παιδεραστία την τελευταία διετία.

«Σε καμιά περίπτωση ο τοπικός επίσκοπος δεν ενημερώνει την αστυνομία όταν υπάρχουν υπόνοιες κακοποίησης» αναφέρει το άρθρο της «Il Fatto». Ο εισαγγελέας του Μιλάνου Πιέτρο Φόρνο, ο οποίος έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων για καταγγελίες παιδεραστίας με δράστες καθολικούς ιερείς, εκ των οποίων δέκα καταδικάστηκαν, σημειώνει ότι στις περιπτώσεις αυτές οι καταγγελίες δεν κατατέθηκαν από άλλους ιερείς, αλλά από τις οικογένειες των θυμάτων, αφού προηγουμένως είχαν απευθυνθεί χωρίς επιτυχία στις εκκλησιαστικές αρχές. Ενώ τέλος η ιταλική αστυνομία φέρεται να έχει βάσιμες υπόνοιες για «δίκτυο ιερωμένων με πάθος για τα μικρά παιδιά» αφού «σε περισσότερες από μία περιπτώσεις εξακριβώθηκε ότι οι ιερωμένοι που κακοποιούσαν σεξουαλικά ανηλίκους μοιραζόταν αυτή τη διαστροφή με συναδέλφους τους», αναφέρει το δημοσίευμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ