Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα «μαλακά» έπεσε ο Ε. Λαγογιάννης

Για «ανθρωποκτονία από αμέλεια καθ' υπέρβαση των ορίων άμυνας», κρίθηκε, τελικά, ένοχος χτες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο συνταξιούχος αρχιφύλακας ΕυάγγελοςΛαγογιάννης, ο οποίος στις 10-1-94 σκότωσε με τέσσερις σφαίρες τον 28χρονο μουσικό ΘοδωρήΓιάκα στο Μοσχάτο, επειδή δε σταμάτησε να του κάνει έλεγχο. Ενα μόνο μέλος του δικαστηρίου είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχτεί ένοχος, όπως και πρωτόδικα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πράγμα που είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας Ηλ. Γκούμας κατά την αγόρευσή του.

Η μετατροπή του κατηγορητηρίου υπέρ του Ευάγγ. Λαγογιάννη στο Εφετείο είχε ως συνέπεια να του επιβληθεί πολύ μικρότερη ποινή από την πρωτόδικη: 4 χρόνια και 3 μήνες (!) κατά πλειοψηφία 4-3. Τα τρία μέλη, που μειοψήφησαν, ήθελαν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μόνο χρόνων... Σημειώνεται ότι το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο τον καταδίκασε το 1997 σε 10,5 χρόνια κάθειρξη και εν συνεχεία τον άφησε ελεύθερο, καθώς δέχτηκε ομόφωνα το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Το Εφετείο απέρριψε τουλάχιστον το αίτημα αυτό και έτσι ο πιστολέρο αστυνομικός οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Σπ. Φυτράκης, δήλωσε ότι πρόκειται για «μια μεσαίας ισορροπίας απόφαση, γιατί τα πραγματικά περιστατικά μάλλον δείχνουν ότι ήταν μια ανθρωποκτονία από πρόθεση και αυτή θα ήταν η σωστότερη ρύθμιση. Βέβαια - πρόσθεσε - βρέθηκε η ρύθμιση να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής και έτσι ο δράστης κρατείται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ